- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Кернесівці» виграли у «аваківців» 6 мільйонів на вивезення сміття з різницею 1% без конкуренції з комунальниками

Департамент житлового господарства Харківської міськради 26 січня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Харків Екоресурс» щодо вивезення побутових відходів вартістю 6,23 млн грн.Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році підрядник має вивезти з території приватного сектору 114 тис куб м побутових відходів.

Засновниками ТОВ «Харків Екоресурс» є Андрій Твердохліб та Олександр Бейніш. Директором -Петро Бондаренко.

Раніше співзасновником підприємства був Володимир Чумаков, який з 2010 року Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради. В 2015 році Чумаков став депутатом міськради від партії «Відродження», в 2010 році обирався від Партії регіонів. ТОВ «Харків Екоресурс» фактично є монополістом з оренди комунальної техніки для вивозу побутових відходів.

Єдиним конкурентом переможців було ТОВ «Перероблюючий завод». Їх пропозиція була дорожча за переможця менш ніж на 1%. Засновниками підприємства є Денис Дачук, Святослав Хоменко та Ахмед Косо-огли. Дачук є партнером Геннадія Гаєвого по ТОВ «Підприємство Харківського району «Перероблюючий завод». Гаєвой – бізнес-партнер міністра МВС Арсена Авакова по АТ «Інвестор».

Святослав Хоменко був помічником [1] нардепа віт БЮТ Віталія Данилова.

ТОВ «Перероблюючий завод» фактично володіє [2] Роганським полігоном ТБО, який мав бути зачинений кілька років тому через його близьке розташування до Міжнародного аеропорту «Харків».

Комунальні підприємства не прийшли на цей тендер, хоча у місті працює КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» й КП «Муніципальна компанія поводження з відходами».

Нагадаємо, в останні роки між мером Харкова і Геннадієм Кернесом був конфлікт. Раніше вони були бізнес-партнерами.