- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Суд вважає припущенням прокурора крадіжку 6 мільйонів на ремонті моста під Харковом

Правоохоронці Харківської області розслідують кримінальне провадження щодо службової недбалості тендерного комітету Васищевської селищної ради при замовленні робіт з реконструкції мосту через р. Уди, що призвело до втрат бюджету на суму 6,30 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі [1] Харківського районного суду від 16 січня 2016 року.

В червні 2013 року між сільрадою та ТОВ «Атлантіс Схід Компані» за результатами тендеру було укладено договір щодо реконструкції мосту через р. Уди в с. Васищеве (Харківський район) на суму4,50 млн.грн. [2]

За даними правоохоронців, підрядники за актами виконаних робіт по цьому договору отримали 4,47 млн грн., але роботи були виконали лише на 40%.

Восени 2015 року селищна рада провела торги по відкоригованій документацій. Переможцем знову стало «Атлантіс Схід Компані», а вартість нового договору – 12,49 млн. грн.

Єдиним допущеним до торгів конкурентом переможців було ТОВ «Констракшн інтернешнл груп» Ігора Моруса.

За даними правоохоронців, які вони оприлюднили у суді, «Констракшн інтернешнл груп» не мало ліцензію на будівництво чи реконструкцію мостів, яка вимагалася тендерною документацією. Тож їх пропозиція мала бути відхилена, а торги скасовані. Але через службову недбалість чиновників це не було зроблено.

Крім того, прокурор відмітив, що «Атлантіс Схід Компані» отримало попередню оплату за виконані роботи у сумі 1,89 млн. грн., хоча угода не передбачала авансу.

Загалом, на думку прокурора, вчинені представниками селищної ради порушення нанесли місцевому бюджету шкоди на суму 6,30 млн грн.

Але попри всі ці дані прокуратури, суд відмовив слідчим в доступі до речей «Атлантіс Схід Компані». Суддя відзначив, що на даний час результати тендеру не скасовані, термін давності скасовано, а все інше ґрунтується на припущеннях прокурора.

За даними порталу офіційного порталу публічних фінансів України «Є-дата» [3], у грудні Васищівська селищна рада перерахувала «Атлантіс Схід Компані» 2,70 млн грн. Однак на сайті відсутні дані про перерахування, зроблені до осені минулого року, коли було створено «Є-дату». Тобто остаточна сума перерахувань може бути набагато більшою.

ТОВ «Атлантіс Схід Компані» належить Василю Калашнікову. Директором є Олег Бровченко. У 2011-2012 р.р. співвласником компанії був Олександр Кисленко. Він же у 2002 році заснував єдиного конкурента «Атлантіса» на тендері 2013 року – ТОВ «Спецтрубомонтаж».