Щоб забрати у сепаратиста Горохова борг 4 мільйони «Ощадбанку» доведеться відбити Луганськ у ЛНР
27.01.2016   //   134 Переглядів

Суд стягнув 4,14 млн грн. на користь ПАТ «Державний ощадний банк України» з фірми «Арматура», яка знаходиться на непідконтрольній Україні території. Про це свідчить рішення Господарського суду Луганської області від 14 січня.

У 2012 році ДП «Арматура» уклало з «Ощадбанком» договір про відкриття кредитної лінії з лімітом 2,50 млн грн. під 20,5% річних. Кредит мав бути погашений до 26 квітня 2015 р.

Оскільки «Арматура» не виплатила кредит, проценти та комісію за його користування, то «Ощадбанк» звернувся до суду щодо їх стягнення. Спочатку сума вимог з усіма відсотками, інфляційними нарахуваннями та пенею складала 5,14 млн грн., але потім була зменшена, оскільки банк відмовився від частини пені, посилаючись на закон про тимчасові заходи на період проведення Антитерористичної операції. Цей закон передбачає мораторій на нарахування пені та штрафів на основну суму боргу за кредитами для компаній та підприємців, які провадили діяльність у зоні АТО.

«Арматура» є дочірнім підприємством ТОВ «Міжнародна арматурна компанія» Сергія Горохова і досі зареєстроване на непідконтрольній Україні території – у Луганську.

Представники «Арматури» у суд не з’явились, лише надіслали письмове заперечення проти позову.

Сергій Горохов – колишній народний депутат від Партії регіонів, вважається людиною з орбіти екс-губернатора Луганщини і колишнього очільника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Після падіння режиму Януковича Горохов став одним із ідеологів сепаратизму на Донбасі, у зв’язку з чим минулого року Генпрокуратура почала розслідування за фактом закликів до зміни державного кордону. Йдеться про виступи Горохова за круглим столом у Москві, де він разом із Єферемовим підтримав сепаратистський референдум у Луганську і закликав РФ «переходити від політичних заяв до конкретних дій».

Ще будучи народним депутатом (його повноваження закінчились у листопаді 2014 р.), Сергій Горохов перебрався до Москви.

Залиште відповідь