Підрядника “Зеленбуду” підозрюють у фіктивній діяльності
27.01.2016   //   138 Переглядів

ТОВ “АСВ-Енергія” не вдалося повернути речі, вилучені під час проведеного обшуку. Про це йдеться вухвалі Орджонікідзевського районного суду від 31 грудня.

Згідно матеріалів справи, слідчі державної фіскальної служби підозрюють ТОВ “Запоріжпромбудпроект”, ТОВ „Альтернативна сонячно-вітрова енергія” (ТОВ “АСВ-енергія”), ТОВ „Ясір Груп”, ТОВ „Будремцентр” та ТОВ „Грейн комодітіз” у штучному формуванні валових витрат та податкового кредиту для надання вигоди третім особам і прикриття незаконної діяльності.

У зв’язку з цим,  Орджонікідзевський районний суд ухвалою від 23 грудня 2015 року дозволив слідчим провести обшук  приміщення за адресою: м. Запоріжжя, вул. Ударна, будинок № 69, в якому за договорами оренди і суборенди розташовувались вищевказані фірми. Обшук слідчі провели 29 грудня, вилучивши також і деякі необхідні для подальшого розслідування речі.

Однак, представник „АСВ-Енергія” виступив проти таких дій податків і звернувся із відповідною скаргою до суду, вказавши, що фірма не є фіктивним суб’єктом господарської діяльності та не має жодного відношення до таких підприємств. А тому просить суд зобов’язати  начальника другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС в Запорізькій області повернути два вилучені ноутбуки і грошові кошти у сумі 83 тис. грн.

Та суд вказав на передчасність такої скарги і відмовив у позові,  оскільки представник фірми звернувся до Орджонікідзевського районного суду 30 грудня, а відповідно до законодавства, бездіяльність слідчого відносно неправомірного утримання речей виникла б 31 грудня.

ТОВ “АСВ-Енергія” володіє Віталій Сокол та Володимир Білан. Останній разом з Дмитром Мосейком також володіє фігуруючим у справі ТОВ “Будремцентр”.

“АСВ-Енергія” у жовтні 2015 року отримало замовлення у КРБП “Зеленбуду” на закупівлю установки для гідропосіву на базі причепу Turbo Turf HS-750 ZX вартістю 980 тис. грн.

Також, ця фірма намагалася в судовому порядку відсудити в МКП “Основаніє” 3,19 млн. грн. по переуступленому боргу ПП “Віра-ХХІ” за надані комунальному підприємству послуги з технічного обслуговування та ремонту ліфтів і диспетчерських систем. В січні 2015 року сторони уклали мирову угоду, за якою “Основаніє” мало виплатити борг до кінця жовтня.

Залиште відповідь