Колишню чиновницю бердянської мерії звільнили від криміналу за службову недбалість по закінченню строків давності
27.01.2016   //   118 Переглядів

Колишню начальницю одного з управлінь виконавчого комітету Бердянської міської ради звільнили від кримінальної відповідальності за службову недбалість у зв’язку із закінченням строків позовної давності. Відповідну ухвалу прийняв Бердянський міськрайонний суд 18 січня.

Згідно матеріалів справи, Управління капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду (УКБ РТН) виконавчого комітету Бердянської міської ради та ТОВ “Розвиток плюс” у грудні 2011 року уклали угоду на капітальний ремонт будівлі по вул. Горбенка, 1 вартістю 2,05 млн. грн. Організацію технічного нагляду за об’єктом поклали на начальника Управління Олену Крупнікову.

Вже у травні 2012 року “Розвиток плюс” підписало з ТОВ “Контракт-Мир” договір субпідряду вартістю 1,43 млн. грн., згідно якого останнє прийняло на себе подальше виконання робіт. У грудні роботи по об’єкту були виконані і УКБ РТН перерахувало кошти на рахунок “Контракт-Мир”, відповідно до розпоряджень “Розвиток плюс”.

Проте як з’ясувало досудове слідство, начальниця УКБ РТН не впевнилась в об`ємі,  якості та відповідності виконаних робіт фактичним затратам та підписала акт прийомки виконаних будівельних робіт за декілька місяців 2012 року і таким чином завдала шкоди бюджету на 61,4 тис. грн.

Виходячи з цього, у червні 2014 року слідчі відкрили кримінальне провадження по цій справі, а в грудні подали обвинувальний акт до суду. Проте суд повернув його прокурору для виправлення недоліків. У січні 2015 року слідчі звернулись зі скаргою на таке рішення до Запорізького апеляційного суду і той у березні її задовольнив та зобов’язав розглянути справу. У квітні Бердянський міськрайонний суд призначив відкрите судове засідання, а через місяць адвокат начальниці клопотав про закриття кримінального провадження у зв’язку з підозрою у відсутності на певний час у суді обвинувального акту, проте цей факт не підтвердився і захисник отримав відмову. Вже у вересні на відеозв`язок з бердянським судом не з`явилися свідки по справі з Дніпропетровської та Харківської областей, таким чином розгляд справи відкладали чотири рази поспіль – аж до 18 січня 2016 року, коли захисник начальниці УКБ РТН клопотав про її звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності, на що суд відповів згодою.

В серпні 2014 року Олену Крупнікову звільнили від кримінальної відповідальності за підписання актів виконаних робіт по капітальному ремонту бульвару Гайдара з вказаними навмисно неправдивими відомостями, що призвело до зайвого нарахування до оплати коштів підряднику на суму понад 1,1 мільйон гривень. Тоді суд задовольнив клопотання Крупнікової стосовно звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження у зв’язку зі зміною обстановки.

Так, з посади Крупнікова звільнилася, всі внесені нею дані відкориговані, тож за цих умов вчинення нею повторного тотожного злочину є малоймовірним. До того ж колишня чиновниця скоїла злочин вперше, щиро розкаялася та має на утриманні неповнолітнього сина. Разом з тим, виплати за актом виконаних робіт не проводилися, тож скоєнеправопорушення не спричинило шкоди громаді або державі.

Харківське ТОВ “Розвиток-плюс” належало Оксані Бєловій. З грудня 2012 року фірма перебуває в стані припинення діяльності. В 2012 році “Розвиток-плюс” постачала ліки комунальним підприємствам Херсону, за чим пізніше проводила перевірку міліція, вивчаючи можливість постачання контрафактної продукції.

ТОВ “Контракт-Мир” володіють мешканці Дніпропетровська Анастасія Курилович та Єгор Молокович.

Залиште відповідь