- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Партнер секретаря міськради Сєвєродонецька, якого перевіряють на корупцію, раптово отримає 7 мільйонів на опалення лікарні

Управління охорони здоров’я Сєверодонецької міськради Луганської області 29 грудня уклало угоду з ТОВ «Промтекс» на постачання теплової енергії у 2016 році на суму 7,15 млн грн. для будівель комунальної установи «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», яка знаходиться на вул. Єгорова. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер було проведено за переговорною процедурою. У обґрунтуванні закупівлі вказано, що до 2015 року лікарня опалювалася власною газовою котельнею, яка була введена в експлуатацію у 2005. Але у минулому році закінчився розрахунковий термін служби котлів, більшість яких після експертного обстеження була визнана непрацездатною.

Конкуренція щодо послуг постачання пари та гарячої води в обґрунтуванні відсутня з технічних причин, оскільки не знайшлося інших постачальників. Попередньо ДП «Сєвєродонецька Тєплоеклектроцентраль» повідомила, що у неї відсутні технічні можливості надання послуг з постачання теплової енергії на об’єкти лікарні.

ТОВ «Промтекс» зареєстрована у місті Лисичанськ, її засновниками вказано Віктора Пилипенка та Миколу Подлєсного, який є директором підприємства.

Подлєсний також є керівником та співвласником ТОВ «Центр ойл», серед співзасновників якого значиться секретар Сєвєродонецької міськради Ігор Бутков.

Крім того, Подлєсний є директором благодійної організації «Благодійний фонд «Григорія Сковороди» сприяння розвитку освіти та підтримки молоді» Ігоря Буткова.

До 2007 року Ігор Бутков разом з Сергієм Кузнєцовим був власником фірми з такою ж назвою, як і у підрядника управління міськради, – ТОВ «Промтекс». Вона була зареєстрована в Сєвєродонецьку у 2000, а 9 років тому припинила діяльність.

Лисичанський «Промтекс», зареєстрований у 2008, почав вигравати тендери з 2010 року. Саме тоді Ігор Бутков пройшов у Сєвєродонецьку міськраду від Партії регіонів, де очолив [1] земельну комісію. За останні 6 років фірма виграла тендерів на загальну суму 30,07 млн грн., більшість з яких організовані відділами та управліннями Сєвєродонецької міськради і проведені за переговорною процедурою або закупівлею в одного учасника.

Раніше повідомлялося, Ігор Бутков, який став секретарем міськради Сєвєродонецька у кінці минулого року, є власником [2] щонайменше 19 підприємств. 20 січня мер Сєвєродонецька Валентин Казаков офіційно повідомив [3]  Буткова, який на останніх виборах став депутатом від «Опозиційного блоку», що стосовно нього будуть вжиті заходи відповідно до закону про запобігання корупції.