Зміївська ТЕС переплатила на зарплати підряднику 2,5 мільйона
25.01.2016   //   125 Переглядів

Суд відмовив ПАТ «Центренерго» в особі відокремленого підрозділу Зміївської ТЕС в задоволенні позову до ТОВ «Востокенергоремонт» щодо відшкодування переплати за ремонтні роботи у сумі 2,50 млн грн. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 4 січня 2016 року.

В 2012 році «Центренерго» уклало низку угод з ТОВ «Востокенергоремонт» про проведення ремонтних робіт на Зміївській та Трипольскій ТЕС, зокрема, щодо ремонту енергетичного обладнання на Зміївській ТЕС.

В 2015 році фінінспекція встановила, що по одному з договорів на суму 25,60 млн грн. вартість виконаних робіт була завищена. За даними ревізорів, неправильно порахована заробітна плата призвела до збитків ТЕС на 2,50 млн грн.

Після чого, «Центренерго» вирішив стягнути ці кошти з підрядника.

Проте суд встановив, що розрахунки підрядник зробив за договором. Більш того, під час оплати та підписання актів виконаних робіт у співробітників Зміївської ТЕС не виникло питань щодо суми заплачених коштів. Тому суд відмовив у задоволенні позову.

ТОВ «Востокэнергоремонт» зареєстрована на мешканців селища Комсомольске Зміївського району Харківської області (саме там розташована Зміївська ТЕС) Володимира Молокова та Олександра Кравченка. З 2010 року фірма виграла тендери на суму понад 260 млн грн. і всі в структурі «Центренерго». Але «Вісник державних закупівель» не містить інформації про отримання фірмою державних замовлень після 2012 року.

Нагадаємо, що 78,28 % акцій ПАТ «Центренерго» належить державі.

Залиште відповідь