Чиновники Харківської ОДА без тендерів перераховують гроші партнеру замгубернатора
21.01.2016   //   152 Переглядів

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації  у вересні-грудні 2015 року  перерахував ТОВ «Будівельна компанія «Восток-строй» за виконання будівельний робіт 0,55 млн грн.

Про це стало відомо з даних Офіційного порталу публічних фінансів України «Еdata».

При перерахуванні коштів будівельники вказали, що це плата за капітальний ремонт Черкаськолозівської загальноосвітньої школи в Дергачівському районі та за капітальний ремонт комплексу «Дніпро» у Лозівському районі.

«Вісник державних закупівель» не містить інформації про отримання фірмою державних замовлень після 2012 року.

ТОВ «БК «Восток-строй» записане на Володимира Мармазу. Директором є Сагітхаджи Імагаджиєв. В реєстрі юридичних осіб контактним телефон вказаний – 0957221257. Цей номер є контактним й для ТОВ «Восток-строй», яке зареєстроване за тією ж адресою, що й ТОВ «БК «Восток-строй».

Засновниками ТОВ «Восток-строй» зараз є Сагітхаджи Імагаджиєв й Олександр Алтухов. До 2012 року партнером Імагаджиєва у цій фірмі був Євгеній Шахненко – теперішній віце-губернатор, який курирує будівництво в Харківській області.  Саме після переходу на роботу в списку засновників фірми його змінив Алтухов.  До березня 2015 року Шахненко працював директором Департаменту капбудівництва ОДА.

Нагадаємо, що правоохоронці підозрюють чиновників цього Департаменту у протизаконних діях.

В 2014 році міліція відкрила декілька кримінальних проваджень за ознаками привласнення майна та зловживання службовим становищем. Слідчі вважали, що роботи з реконструкції каналізації були завищені в рази. Крім того, правоохоронці вважають, що керівники підрядника ТОВ «Спецводстрой» діяли у зговорі з чиновниками департаменту капітального будівництва Харківської ОДА, а представник підприємства передавав керівнику цього Департаменту готівку на суму, яка складала 20-25% від отриманих бюджетних коштів. Так, слідство розслідує один епізод справи, коли власник «Спецводстрою» передав директору Департаменту більше мільйона гривень готівкою.

А в 2015 році правоохоронці додали ще кілька епізодів, зокрема, щодо розкрадання 950 тис. грн.

14 січня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін звільнив Сергія Ткачука з посади директора Департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації за власним бажанням.

Залиште відповідь