- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Кандидат в депутати не поставив Аграрному фонду зерна на 400 тисяч

Голова ФГ “Маслянка” ухилився від сплати податків на доходи фізичних осіб на 2, 72 млн. грн. та привласнив 400 тис. грн Аграрного фонду. Про це йдеться в ухвалі [1] Мелітопольського міськрайонного суду від 23 грудня.

Згідно матеріалів справи, впродовж 2012-2014 років при здійсненні фінансово-господарської діяльності «Маслянка» отримала на розрахункові рахунки 13,3 млн. грн. , які були зняті по грошовим чекам для придбання сільськогосподарської та іншої продукції.

Проте, як стало відомо під час досудового слідства, фірма не використала їх за призначенням, а також не повернула у встановлений законодавством строк. Крім того, голова “Маслянки” умисно не нарахував податок на доходи фізичних осіб, що призвело до не сплати податку на доходи фізичних осіб на загальну суму 2,72 млн. грн.

Окрім цього, в лютому 2013 році господарство  уклало з Аграрним фондом України форвардний біржовий контракт на постачання зерна 2 класу, за що отримав передоплату. Та впродовж 2013-2015 років  “Маслянка” не поставила зазначену продукцію та  не повернув бюджетні кошти у сумі 403 тис. грн. Таким чином він незаконно ними заволодів.

Виходячи з цього податкова служба і Аграрний фонд заявляли цивільні позову до голови ФГ “Маслянка”, проте кошти до цього часу по ним не сплачені. Тож для забезпечення позовів слідчий просив суд накласти арешт на квартиру голови господарства, на що отримав згоду.

ФГ “Маслянка” володіє Віталій Маслянка. У 2010 році він балотувався [2] до Мелітопольської міської ради.