- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Донецькі лісники розпиляли 3 мільйони між рідними фірмами

ДП «Новоайдарське лісомисливське господарство» Донецької області 28 грудня акцептувало пропозицію ТОВ «ВП «Укрліспром» на послуги з лісозаготівлі вартістю 3,15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачена заготівля 0,5 тис кубометрів молодняка, вирубка 36 тисяч кубометрів деревини для оздоровлення лісів та вирубка 4,7 тис куб м для комплексної заготівлі деревини. Роботи потрібно виконати в січні-грудні 2016 року.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Техлісресурс». Це підприємство було створено в березні 2015 року і зареєстроване на мешканця столичного гуртожитку Юрія Журжія.

Керівником фірми з грудня 2015 року є Володимир Іжевський, але до цього цю посаду займала Юлія Затонська. Саме вона з 2011 року є директором переможця торгів – ТОВ «ВП «Укрліспром», яке належить Сергію Моргуну з Донецька. Його молодшим бізнес-парнером в цій фірмі є Тетяна Лаврищева. Вона також має спільний бізнес через ТОВ «Граніт Груп» з вдовою колишнього голови Ради міністрів АР Крим Василия Джарти Наталією.

Офіційними засновниками «Граніт Груп» є австрійська «Уеллмайнд інвест гмбг» та англійська «Граніт корпорейт альянс лімітед». Бенефіціаром останньої вказано Лаврищеву, а власниками «Уеллмайд інвест гмбг» є Джарти та Павло Омельченко. Це батько екс-нардепа від Партії регіонів Валерія Омельченка – зятя Наталії Джарти.

Раніше «Уеллмайд інвест гмбг» фігурувала [1] в ланцюжках засновників компаній, до яких була причетна група екс-народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.