Шахтарі Вугледару платитимуть донецьким за користування залізницею майже вдвічі більше
14.01.2016   //   142 Переглядів

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 2 січня уклало угоду з ТОВ «Південтрансбуд» на організацію перевезення вантажів залізницею у 2016 році на суму 51,81 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Шахтоуправління знаходиться у вільному від терористів Вугледарі.

Торги проведено за переговорною процедурою, оскільки «Південтрансбуд» має угоду від 2007 року з «Донецька залізниця» на експлуатацію залізничної під’їзної колії до «Південнодобаської №1».

Вартість послуг фірми у порівнянні з минулим роком зросла на 64%, або на 20,49 млн грн. У 2015 році «Південнодонбаське №1» уклало угоду з «Південтрансбудом» на суму 31,32 млн грн., що також було дорожче від попереднього року. Тоді представники фірми пояснили збільшення вартості угоди зростанням обсягів перевезення. Натомість, розрахунки показали, що минулого року зросла вартість самої послуги – з 1,48 грн./т, у 2014 році до 1,63 грн./т у 2015 році.

Засновниками «Південтрансбуду» є кілька фізосіб. Найбільші частки у статутному капіталі мають мешканці Донецька Олександра Черкасова, Володимир Сунко, Ганна Фарафонова та Ольга Шубіна. Минулого року до переліку засновників входила Олена Храмих, яка очолювала ревізійну комісію ПАТ «Європейський промисловий банк». Цей банк належить сім’ї екс-нардепа Андрія Орлова.

Залиште відповідь