Аби найняти фірму заступника Кернеса у метрополітені проігнорували вчетверо дешевших киян
11.01.2016   //   140 Переглядів

ТОВ «Інекс-Пульт» 28-30 грудня уклало угоди на послуги технічного обслуговування пристроїв автоматичної пожежної сигналізації на об’єктах метро у 2016 році на 4,09 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

КП «Харківський метрополітен» заплатить фірмі 2,57 млн грн, що у півтора рази більше, ніж коштувала угода метрополітенівців з «Інекс-пультом» на 2015 рік.

Ще 1,52 млн грн. фірма отримає від комунального підприємства «Підземне місто» за обслуговування пожежної сигналізації у 51 підземному підвуличному пішохідному переході біля станцій метро.

Засновниками ТОВ «Інекс-пульт» є ПП «Фірма «Інекс», Сергій Запрій, Віктор Мєліхов, Олена Сухорада. Власником «Фірми «Інекс» є безпосередньо Олександр Попов, заступник Харківського міського голови з питань сім’ї молоді та спорту.

На тендері метрополітену львівське ПП «Центр Безпеки Бізнесу» пропонувало свої послуги за 1,20 млн грн., тобто більше ніж вдвічі дешевше від фірми Попова. Однак цю пропозицію було відхилено через формальні претензії до поданих довідок.

З решти допущених до участі заявок пропозиції «Інекс-пульту» все рівно не була найдешевшою. Київське ТОВ «Безпека плюс» пропонувало виконати роботи за 0,69 млн грн., тобто майже вчетверо дешевше від фірми заступника Геннадія Кернеса.

Однак кияни теж не отримали контракт. Оцінка пропозицій проводилась за складною формулою, у якій ціна пропозиції «важила» лише 50%, а ще по 25% припадало на критерії «умови оплати» і «швидкість реагування на виклик». Разом з тим, навіть повний програш по двом легшим критеріям давав перемогу киянам по ціні. Оскільки їх пропозиція була дешевшою у 3,7 рази.

Нагадаємо, Олександр Попов був призначений заступником мера Геннадія Кернеса у 2011 році. Після цього фірми Попова почали вигравати багатомільйонні комунальні тендери.

Залиште відповідь