- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Лікарню в Сватово, яка постраждала від вибухів на військовому складі, відремонтують за 4 мільйони

Сватівське районне територіальне медичне об’єднання Луганської області 22 грудня уклало угоду з ФОП Галушка Віталій Вікторович щодо капітального ремонту своєї будівлі вартістю 4, 41 млн грн. Про це повідомляються у «Вісник удержавних закупівель».

Технічне завдання для капітального ремонту не опубліковане, так як угода укладена за переговорною процедурою. Такий вибір пояснено необхідністю терміново виконати роботи через надзвичайну ситуацію. Раніше ЗМІ повідомляли [1], що будівля Сватівського РТМО за адресою провул. Промисловий 11 сильно постраждало внаслідок пожежі на військових складах.

ФОП Галушка Віталій Вікторович зареєстрований в села Малоолександрівка Троїцького району Луганської області. ВДЗ не містить даних про раніше отримані ним державні замовлення. В той час, за даними офіційного порталу публічних фінансів України «Є-дата» [2], 18 грудня Сватівське РТМО заплатило ФОП Галушка 0,41 млн грн. за капітальний ремонт іншого об’єкта – КУ «Сватівська районна стоматологічна поліклініка». Відповідний договір на виконання робіт було укладено днем раніше – 17 грудня.

Нагадаємо, увечері 29 жовтня в Сватово спалахнула пожежа на військовому складі, де зберігалося близько 3,5 тис т боєприпасів. Внаслідок пожежі детонувала велика кількість снарядів, частина з них вибухнула поза межами складу. Через вибухи загинуло чотири людини, кілька отримали поранення, зазнали руйнувань низка будівель, в тому числі, дві школи.

За даними ГПУ, причиною пожежі на артскладі стала недбалість посадових осіб.

В середині грудня відділ освіти Сватівської РДА також за підсумками переговорної процедури уклав [3] 4 угоди з ТОВ «Трест РХС» про відновлення двох шкіл, зруйнованих вибухами. Вартість робіт склала 6,48 млн грн.

24 грудня стало відомо, що через допущення вибуху складів у Сватово звільнено командувача Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова. Також посад можуть позбутись перший заступник Пушнякова Сергій Бессараб, заступник начальника Генштабу Володимир Хижий, командувач інженерних військ ЗСУ Микола Кравчук та начальник Головного управління з роботи з особовим складом ЗСУ Іван Чубенко. Всі перелічені генерали мають відношення до інциденту. Забезпечення, робота з особовим складом, інженерні роботи – на всіх рівнях у Сватовому стався провал. І саме ці генерали відповідальні за те, що трапилося, вважає джерело «Ліги [4]».