Дитячий санаторій у Святогірську замовив картоплю по 20 гривень і цитрусові по 68
25.12.2015   //   140 Переглядів

КП «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини» м. Святогірськ Донецької обл. 17 та 21 грудня за результатами тендерів замовив ФОП Родіна Надія Леонідівна харчів на 3,04 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Овочі, фрукти, м’ясо та рибу поставлятимуть у січні-лютому 2016 року.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни за одиницю товару не оприлюднили.

Картопля коштує по 19,75 грн./кг. Це щонайменше втричі дорожче від тендерних цін.

Так, ДП «Управління забезпечення функціонування об’єктів Чорнобильської АЕС» 21 листопада купило картоплю по 5,50 грн./кг.

Крім того, придбають лимони, апельсини й мандарини за середньою ціною 68 грн./кг. Це дорожче від ринкових цін та тендерів інших замовників. Наприклад, управлінню ЧАЕС цитрусові коштували вдвічі дешевше – в середньому по 33 грн./кг. (лимони – 42 грн./кг, апельсини – 34 грн./кг, мандарини – 26 грн./кг.).

Конкурентами були ФОП Спесівцев Олександр Юрійович та ФОП Сугак Галина Кононівна.

Тендери провели за процедурою запиту цінових пропозицій, тобто замовник сам обирав потенційних постачальників.

Підприємець Надія Родіна зареєстрована у Слов’янську Донецької обл.

Із нею за однією адресою прописаний Олександр Родін. За даними каталогу «Україна сьогодні», особа з такими ПІБ була директором ТОВ «Шахтарський комбікормовий завод», яке належить ТОВ «Спортивний клуб Сергія Бубки» Сергія та Василя Бубки.

У січні Родіна виграла підрядів Санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто» на 3,38 млн грн., у серпні – на 2,75 млн грн. На січневому тендері ціни також були завищені.

Крім того, у 2014 році вона брала участь у торгах «Перлини Донеччини». Тоді перемогла ФОП Маслакова Ольга Анатоліївна з картоплею, вдвічі дорожчою від ринку.

Залиште відповідь