- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Школярів Краматорська годуватимуть за 10 гривень в день

Управління освіти Краматорської міськради Донецької області 18 грудня акцептувало пропозицію ТОВ «Краматорський комбінат дитячого харчування» щодо організації гарячого харчування для учнів загальноосвітніх шкіл вартістю 12,81 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено харчування для учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл, учнів пільгових категорій та учасників шкільних таборів. Йдеться за харчування протягом 2016 року на 1 247 550 діто-днів.

Таким чином, вартість харчування школяра в день складе 10,26 грн./день.

Вказане в технічному завданні меню передбачає, що калорійність обідів учнів 1-4 класів буде складати від 349 кКал до 533 Ккал. В деякі дні мясні страви в меню не передбачені.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Школярик», пропозиція якого була дорожчою на 1,1 млн грн. – 13,82 млн грн. Засновниками цього підприємства є 9 мешканців Артемівська Донецької області, керівником – Лариса Вялкова.

Бенефіціарами ТОВ «Краматорський комбінат дитячого харчування» є Наталія Бєлкіна, Юлія Старосвітська, Ганна Алад’єва та Олександр Водолазський. Останній також є керівником підприємства.

На початку січні 2015 року Управління освіти Краматорської міськради замовило послуги з організації харчування школярів міста також у ТОВ «Краматорський комбінат дитячого харчування», яке виграло конкурс у ТОВ «Школярик». Тоді сума угоди склала 8,60 млн грн., а вартість послуги в один діто-день – 8,17 грн.

На зростання майже на третину вартості угоди на організацію харчування в році пояснюється і тим, що кількість замовлених діто-днів в 2016 році зросла на 18%, у порівнянні з 2015 році.