Партнери «регіонала» залишили в своїй власності землю в Лісопарку Харкова вартістю 7 мільйонів
24.12.2015   //   130 Переглядів

Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та залишив у власності обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Цезар» земельну ділянку в Харкові площею 2,79 га. Таку постанову прийняв Харківський апеляційний господарський суд.

В 2008 році Харківська міськрада передала безкоштовно ОБ «Житлово-будівельний кооператив «Цезар» земельну ділянку по Білгородському шосе в районі Лісопарку для будівництва та подальшої експлуатації житлових комплексів.

Вартість земельної ділянки складала 7,04 млн.грн.

В 2011 році ділянка була поділена на частки та продана ТОВ «ТЗК Сервіс».

У березні 2015 року прокуратура звернулася до суду, вимагаючи скасувати рішення депутатів та повернути земельну ділянку у комунальну власність. В позові прокуратури відмічалося, що «Цезар» отримав землю з порушенням законодавства, зокрема Житлового та Земельного кодексів.

Суд першої інстанції прийняв рішення витребувати з незаконного володіння ОК «ЖБК «Цезар» та передати Харківській міськраді земельну ділянку площею 2,79 га.

Але апеляційний суд відмінив це рішення. Колегія суддів вирішила, що прокуратура пропустила строк позовної давнини, який складає три роки. На думку суддів, представники прокуратури присутні під час сесій міськради, а також отримують всі рішення поштою. А тому, вони знали про рішення депутатів ще у 2008 році.

Засновниками кооперативу в 2008 році були Дударенко Власта Валеріївна, Босенко Костянтин Валентинович, Босенко Олена Семенівна. Але в 2011 році список засновників повністю змінився і ними стали кияни Павло Кротенко, Інна Ткач та Альона Поскачей.

Зараз замість Поскачей засновником є Олег Єзер. Він та Інна Ткач є партнерами Олександра Єдіна по ТОВ «Предславинське». Єдін – колишній народний депутат, до 2014 року входив до фракції «Партії регіонів.

Варто відзначити, що Олена та Костянтин Босенко разом з Властою Дударенко створили біля двох десятків аналогічних кооперативів, які безкоштовно отримали землю. Наприклад, ОК «ЖБК «Парк-Міленіум» в 2009 році отримав дві земельні ділянки в районі Лісопарку.

ТОВ «ТЗК Сервіс» належить киянину Василю Татарчуку.

В 2008 році мером Харкова був Михайло Добкін, а секретарем міськради Геннадій Кернес.

Залиште відповідь