- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Інтернат закупив вугілля у фірми, яка отримувала контрабандний антрацит з ДНР

КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2» за результатами тендеру 15 грудня замовила ТОВ «Херсон Вуглепостачання» вугілля на суму 410 тис. грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» [1] з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Придбано 166 тон вугілля марки ДГ 50-100 вартістю 2469 грн./т.

Загалом в торгах взяло участь четверо учасників, серед яких пропозиція «Херсон Вуглепостачання» була найдешевшою.

Власником ТОВ «Херсон Вуглепостачання» є Садова Світлана Вікторівна. Фірма фігурує в розслідуванні справи [2] про незаконне вивезення вугілля з непідконтрольних Україні територій Донецької області.

В жовтні 2015 року на станції «Красний Лиман» виявили 22 вагони з вугіллям марки антрацит, яке прямувало на підконтрольну Україні територію. Два вагони загальною вантажністю 138 тон призначалися саме ТОВ «Херсон Вуглепостачання». Оскільки вантаж не мав необхідних документів для підтвердження законності його перевезення, слідчі отримали дозвіл на арешт вугілля. При цьому у кримінальний справі вказується на факт сплати податків з виручених коштів постачальником цього вугілля ТОВ «РС «Проспера» до бюджету так званої «Донецької народної республіки», що є фінансуванням тероризму.

В листопаді КЗ «Обласна база спеціального медичного постачання» Запорізької облради придбав у ТОВ «Херсон Вуглепостачання» вугілля на 246 тис грн.

Перше замовлення в держтендерах «Херсон Вуглепостачання» отримало в квітні 2015 року на поставку паливо-мастильних матеріалів на суму 750 тисяч Приморському управлінню водного господарства (Херсонська область). А вже з вересня отримало сім замовлень на поставку вугілля в Запорізькій і Херсонській області.