- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Захисник Януковича добудує школу в Святогірську за 4 мільйони

Департамент капітального будівництва Донецької облдержадміністрації 11 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Донстрой» на будівництво загальноосвітньої школи в Святогірську вартістю 3,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Заплановано будівництво школи на 440 місць на території «Дитячий оздоровчий комплекс «Смарагдове містечко». В оприлюдненій документації конкурсних торгів відсутнє технічне завдання для переможця.

За даними ЗМІ [1], Донецька обласна рада затвердила будівництво школи в «Смарагдовому містечку» ще в 2002 році, тоді ж почалося будівництво. На сьогоднішній день школа побудована [2] на 90%.

Свої пропозиції на конкурс подали ТОВ «Строительство и монтаж» В’ячеслава Опрі, ТОВ «Нові технології Ростислава Піхельсона та ТОВ «Краск» Олексія Горяйнова. Але їх пропозиції були дорожчими від пропозиції переможця торгів.

Власником ТОВ «Донстрой» є мешканець Донецька Володимир Котляревський. Раніше співвласником фірми був його син Олексій Котляревській, котрий раніше був помічником екс-народного депутата Партії регіонів Владислава Лук’янова.

Крім того, Олексій Котляревський є співзасновником громадської організації «Народний комітет дії», яку очолює Лук’янов. «Народний комітет дії» було створено [3] в листопаді 2004 році за підсумками мітингу прихильників тодішнього кандидата в президенти Віктора Януковича.

Організація не виключала ініціювання проведення референдуму за самовизначення регіонів.

Котляревський в 2012 році був [4] обраний заступником мера Єнакієве, яке зараз окуповано бойовиками самопроголошеної ДНР.

Нині «Донстрой» зареєстроване в Білій Церкві Київської області.