Заммера Запоріжжя підозрюють у незаконній передачі земель дитячого табору під забудову «регіоналам»
10.12.2015   //   143 Переглядів

Прокуратура підозрює заступника міського голови Запоріжжя Сергія Гладченка в незаконній передачі земель колишнього дитячого оздоровчого табору «Дружба». Про це пише Геннадій Матвієнко у запорізькому виданні «Правд.Да»

До 2003 року табір, який знаходився на 9,7 га землі на вул. Ленська/Котельникова, 19/11, перебував у власності держави. 12 років тому регіональне відділення Фонду держмайна продало будівлі на території «Дружби» приватному підприємству «Аукціон 4» бізнесмена Максима Дрозденка. Земля табору на той час мала статус рекреаційної. У 2006 міська рада внесла змінила цільове призначення землі, дозволивши на ній будувати житло.

У подальшому фірма Дрозденка продала будівлі табору трьом фірмам: ПП «Преміумстандартсервіс»братів Кальцевих, ПП «Алара Клуб» сестри Максима Дрозденка Ганни і ТОВ «Парус-М» Ольги Маловічко, чий син Григорій був депутатом Запорізької міськради від Партії регіонів. У 2009 фірми отримали в оренду землю під будинками – 5,5 га, 1,5 га та 0,9 га відповідно.

Прокуратура виступила проти зміни цільового призначення земельних ділянок, і в 2011 році міськрада знову визнала землі рекреаційними, заборонивши на них будівництво житла. Втім, незважаючи на заборону, у 2012 році, коли земельні питання контролював заступник мера Гладченко, виконком віддав на затвердження міськради проект рішення про передачу 26 ділянок загальною площею 2,55 га земель під житлову забудову за рахунок частини земель, які перебували в оренді у фірми «Преміумстандартсервіс» братів Кальцевих.

24 з 26 заяв на виділення ділянок були подані в один день – 19 червня2012 року, інші 2 – 13 листопада. Через місяць міськрада передала в приватні руки під житлову забудову всі 26 ділянок. Видання зазначає, що в міськраді приховали ці земельні рішення, не опублікувавши їх на сайті.

Нові власники землі – маловідомі люди. Про них журналіст не знайшов інформацію в інтернеті, втім зазначив, що пов’язані вони з групою Кальцевих.

У кінці листопада цього року прокуратура вручила підозру Сергію Гладченку. У відомстві повідомили, що заступник мера знав, що ділянки по вулиці Ленській належать до земель дитячих оздоровчих закладів. Втім, в інтересах інших фізосіб та всупереч інтересам служби, доручив своїм підлеглим дати позитивні висновки і подав проекти рішення про їх передачу у приватні руки. Гладченка звинувачують за ч. 2. ст. 364 КК – зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Видання з’ясувало, що вже майже завершено будівництво одного будинку, який розташований на 2 ділянках з 26. Вони є власністю Юлії Триполиць. Ця жінка пов’язана з Русланом Трипольцем, який свого часу обіймав посаду заступника начальника облуправління земельних ресурсів. Юлія та Руслан Триполець були засновниками запорізької ГО «Союз Патріотів».

Наразі на частину ділянок суд наклав арешт. Незважаючи на це, агентства нерухомості намагаються продати ці скандальні землі, пропонуючи навіть одразу купити 16 ділянок по 10 соток кожна.

Від «Наших грошей»:

Гладченко останні п’ять років до останніх місцевих виборів був також депутатом міськради, обраним від Партії регіонів. Один із братів Кальцевих Володимир теж був депутатом Запорізької міськради у 2011-2015 рр, обирався від ПР. На останніх місцевих виборах він знову став депутатом міськради, вже від партії «Наш край». Сергій Кальцев у 2006-2007 рр. був народним депутатом від Партії регіонів.

Залиште відповідь