Новостворена фірма, власник якої приховував походження вугілля, продасть його комунальникам на 2 мільйони
09.12.2015   //   135 Переглядів

КУ «Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти» 3 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Еко-Паливо» про постачання вугілля на суму 2,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено постачання в грудні 2015 року 959 т вугілля марки АС (6-13). Розрахунки показують, що вартість тони вугілля складає 2291 грн., що навіть трохи нижче середньої ціни на цю марку палива в Україні.

Найменування вугілля Зольність Вологість Нижча теплота згорання Марка, клас (за розмірами кусків у міліметрах)
кам’яне вугілля марки АС не більше 19,0 % не більше 7,0 % не менше 6000 ккал/кг 6-13

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Херсон Вуглепостачання» Світлани Садової.

ПП «Еко-Паливо» створено в кінці серпня 2015 року Олександром Карповим, мешканцем селища Мирне Каланчацького району Херсонської області. В цьому ж селищі Карпов заснував ПП «Мирненський паливний склад», яке стало одним з найбільших постачальників антрацитового вугілля бюджетним установам Херсонської області. Саме з цією фірмою в травні 2015 року КУ «БРЦ ОЗО» уклало угоду про постачання 358т вугілля марки ДГр (0-200) на суму 0,43 млн грн. В листопаді комунальники перерахували цю суму на рахунки фірми.

За даними реєстру судових рішень, прокуратура в рамках кримінального провадження по факту зловживання службовим становищем посадовців КУ « «Фінансово-господарська група з централізованого обслуговування закладів і установ освіти Каланчацького району» встановила, що при закупівлі вугілля цією комунальною установою у «Мирненського паливного складу» фірма вказала, що постачає його від ТОВ «Шахта №70» та ТОВ «Донрозробка». Обидві ці фірми зареєстровані в Маріуполі та проводять видобуток вугілля на окупованій території. Але за даними податкової Скадовської ОДПІ, в 2015 році «Мирненський паливний склад» не проводив закупівлю кам’яного вугілля у ТОВ «Шахта №70» та ТОВ «Донрозробка». В прокуратурі вважають, що фірма надала недостовірну інформацію про походження вугілля.

Залиште відповідь