- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Маріупольський порт купив тягача у створеної під тендер «прокладки» за 29 мільйонів

ДП «Маріупольський морський торговельний порт» 1 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Благомир ЮА» на постачання мобільного вагонного тягача за 28,74 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано тягач Titan, який може пересуватись по залізничній колії та простій дорозі на пневмошинах. Він може переміщувати до 30 навантажених вагонів і має бути оснащений щіткою для снігоочищення з гідравлічним мотором та снігоприбиральним відвалом.

Виробником тягача є американська компанія Trackmobile. В Росії такий тягач з ідентичною потужністю двигуна 260 к.с. продають за $700 тис [1]. Це становить близько 17 млн грн., що у 1,7 раза менше від тендерної ціни порту. Закупівлю провели за умови 50% передплати товару.

Тендерна ціна виявилась лише на 0,2% нижчою від очікуваної, яку встановив порт. При цьому єдиний конкурент на тендері ТОВ «Науково-виробнича фірма ГД-привод» пропонував тягач за 28,80 млн грн. – це точно співпадало з очікуваною ціною порту.

ТОВ «Благомир ЮА» засновано наприкінці серпня – всього за місяць до початку тендерну Маріупольського порту. Фірма задекларувала статутний капітал 327 тис грн., однак має сплатити його лише у серпні 2016 року. Компанію зареєстрували у місті Вишневе під Києвом на мешканку Броварів Марину Сотникову.

Тендерний конкурент «ГД-привод» зареєстрований у Маріуполі на місцевого мешканця Євгена Синиченка.