АМКУ не зміг оштрафувати аптеки за неправдиві знижки через брак грошей на судовий збір
05.12.2015   //   121 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області повернув без розгляду дві позовні заяви Кіровоградського обласного територіального відділення АМКУ щодо стягнення з ТОВ «Соло-Фарм» штрафу на суму 156 тис грн. Про це йдеться в рішенні суду від 26-го та в рішенні від 27-го листопада.

Суд відмовився приймати позовні заяву АМКУ через несплату комітетом судового збору.

В Комітеті пояснили, що з 1 вересня набрали чинності зміни до законодавства, якими АМКУ було виключено з переліку осіб, що мали пільги при сплаті судового збору. Але в держбюджеті не було передбачено коштів для Комітету на оплату судових позовів. АМКУ звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства юстиції з проханням вирішити це питання, але розмір видатків для відомства не було збільшено.

В свою чергу, суд відмовився відстрочити для АМКУ сплату судового збору.

На офіційному сайті Кіровоградського обласного територіального відділення АМКУ є інформація, що в 2014 році було прийнято рішення про порушення ТОВ «Соло-фарм» закону «Про захист від недобросовісної конкуренції». Згідно матеріалів справи, в мережі аптек, що належить фірмі, надавались неправдиві відомості щодо знижок на певні групи товарів.

ТОВ «Соло-Фарм» належить Кравченко Тетяні Віталіївні. Окрім того Тетяна Кравченко, разом зі своїм чоловіком Кравченко Владленом Олеговичем, котрий працює лікарем-акушером «Обаласного центру планування сім’ї і репродукції людини», є співвласниками ТОВ «Терра-Тіко» і ТОВ «Терра Фарм», які також спеціалізуються на торгівлі ліками. Ще одна фірма – ТОВ «Полоса-Фарм», нажелить самому Владлену Кравченко.

Залиште відповідь