- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Школярі ледь не померзли через паршиве вугілля фірми, що нібито переїхала з окупованого Донецька

Господарський суд Донецької області розірвав договір між відділом освіти Костянтинівської РДА та ПП «Бізнес-партнер» на постачання для шкіл Костянтинівського району вугілля на суму 0,81 млн грн.

Відповідне рішення [1] суд прийняв 24 вересня.

2 лютого 2015 року між освітянами та ПП «Бізнес-Партнер» було укладено договір, за яким фірма зобов’язалась у до кінця 2015 року поставити 684 тони вугілля марки ДГр 0-200. Вартість тони продукції склала 1191 грн з ПДВ.

Але 4 березня Відділ освіти Костянтинівської РДА звернувся з листом до «Бізнес-Партнера», в якому повідомив, що у школах порушено температурний режим. Також в листі освітяни нагадали, що постачальник не надав передбачені договором сертифікати відповідності якості товару на кожну з партій, а надав тільки посвідчення, згідно якому доля золи у вугілля нібито складала 38,7%.

На початок березня було поставлено 11 партій загальною вагою 172 т вугілля.

6 травня був проведений хімічний аналіз, який показав, що зольна частка була вищою, ніж вказувала фірма і складала 48,7%.

Після проведення аналізу замовник звернувся до ПП з проханням розірвати договір (згідно якому розірвання можливе тільки за згодою обох сторін), але отримав відмову. Після цього освітяни звернулися до суду, яких задовольнив їх позов.

Засновником ПП «Бізнес-Партнер» є Соляєв Валерій Володимирович, керівником – Соколов Кирил Олексійович.

Фірма сьогодні зареєстрована в Маріуполі, але раніше вона працювала в Донецьку. Крім того, вказані при реєстрації телефони мають код м. Торез, який знаходиться на тимчасово окупованій території. Соляєв також мав прописку в м. Донецьк.