Улюбленці Кернеса отримають на реконструкцію трамвайної колії ще 80 мільйонів
13.11.2015   //   128 Переглядів

Департамент інфраструктури Харківської міськради 30 жовтня і 3 листопада за результатами тендерів уклав три угоди з ТОВ «ВСП Констракшн» щодо реконструкції трамвайної колії по Московському проспекту загальною вартістю 80,17 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 року планується реконструювати три ділянки.

Так, реконструкція трамвайної колії на ділянці від майдану Конституції до провулку Слюсарного буде коштувати 29,51 млн. грн. Згідно ДКТ, буде відремонтовано 325 м одиночної колії (в тому числі підходи – 19,86 м одиночної колії). За даними «Наших грошей», частина цієї ділянки (приблизно 50 метрів) вже реконструйована. Роботи були виконані два місяці тому.

Харьков

Реконструкція трамвайної колії на ділянці від провулку Слюсарного до будинку № 19 по Московському проспекту буде коштувати 28,79 млн грн. Згідно ДКТ протяжність тут одиночної трамвайної колії складає 320 м (в тому числі підходи – 22,89 м ).

Вартість реконструкції трамвайної колії від будинку № 19 по Московському проспекту до Вірменського провулку коштуватиме 21,85 млн грн. Протяжність колії тут 244 м (в тому числі підходи – 19,66 м).

Єдиним конкурентом переможців під час трьох торгів було ТОВ ««Спецбудмонтаж –Україна». Їх пропозиції були дорожчими.

ТОВ ««Спецбудмонтаж –Україна» заснували «Спецстроймонтаж-Інтер», ТОВ «Спецбудмонтаж-інвест», ТОВ «КУА «Авантаж капітал менеджмент», яка діє в інтересах венчурного фонду «Авантаж-корпорація». Бенефіціарами ««Спецбудмонтаж –Україна» є Віктор Кулик та Анатолій Денисенко. Останній був депутатом Верховної Ради попереднього скликання та входив до фракції Партії регіонів й.

«ВСП Констракшн» належить Ользі та Миколі Чепуркам з Комсомольська Полтавської області, а також харків’янину Даніїлу Сінгуцькому та Дмитру Ільченку.

До лютого цього року директором «ВСП Констракшн» був Вадим Сінгуцький (батько Даніїла). Його тесть – Олександр Іоффе – був співзасновником ТОВ «Науково-виробниче об’єднання екологічних технологій» разом з Наталією Остапчук, дружиною екс-начальника ДП «Південна залізниця» (головний офіс базується у Харкові) Віктора Остапчука, який є народним депутатом і входить до депгрупи «Партія «Відродження».

З лютого по червень директором «ВСП Констракшн» був Сергій Єроян, з червня цю посаду зайняв Антон Палєй. Раніше він був серед засновників ІВФ «Спецтехстрой», яке в 2013 році отримало від Харківської мерії замовлення на ремонт водоводу вартістю 7,30 млн грн. Палєй є власником двох квартир у ЖК «Піонер», який будувала корпорація «Авантаж» Анатолія Денисенко.

Від початку цього року «ВСП Констракшн» вже отримало замовлень на ремонт трамвайних переїздів та колій у Харкові на суму майже 200 млн грн.

Залиште відповідь