- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Запорізька АЕС купила обладнання на 8 мільйонів у німецької фірми киянина

ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 20 та 22 жовтня за результатами тендерів замовила «NP Trade GmbH» (Німеччина) обладнання на 311,60 тис євро (близько 7,80 млн грн.). Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Щит постійного струму 220В із 5 шаф купили за 188 тис євро, або 4,72 млн грн.

ТОВ «СП Модуль В» пропонувало його вдвічі дешевше, а ПАТ «Запорізький електроапаратний завод» – на третину. Але конкурсний комітет відхилив їхні заявки через невідповідність умовам тендеру. У чому саме вона полягала, невідомо.

Також Запорізька АЕС замовила дві акумуляторні батареї Vb 2411 за 123 тис євро, або 3,08 млн грн.

На цей тендер також подавалися ТОВ «Пауер-Експерт», ТОВ «Інтерарм Інвест» та латвійське SIA «Raido Trading».

Заявку фірми «Пауер-Експерт» відхилили через невідповідність умовам замовника.

Інші два конкуренти просили тендерний комітет не оцінювати їхні пропозиції, оскільки представник компанії-виробника батарей «EnerSys s.a.r.l.» (Франція) – ТОВ «Енерсіс» позбавив їх права поставляти цю продукцію. Однак, оцінка все одно відбулася, і це дозволило завершити закупівлю перемогою «NP Trade GmbH».

«Raido Trading» вимагала в АМКУ відміни торгів, але колегія стала на бік замовника і не задовольнила скаргу.

За даними німецького реєстру компаній, «NP Trade GmbH» заснована у квітні 2014 р. Власником є Олександр Підвальний із Києва, а контактною особою – Вікторія Десяк.

Підвальний до 2010 р. був співвласником ТОВ «Бест Авто компані», яке торгувало вживаними автівками. Наразі він керує ТОВ «Сіті-Лайт Люкс», яке належить Геннадію Підвальному.

«Запорізький електроапаратний завод» належить Марку Сидоренку із Запоріжжя. У серпні АМКУ оштрафував цю фірму та ТОВ «Компанія Укрперетворювач» за зговір на тендері Бериславського міжрайонного управління водного господарства по обладнанню на 169 тис грн. [1]

Латвійська «Raido Trading» належить білорусам Казіміру Гріневицу та Сяргею Касцову.

Київською фірмою «СП Модуль В» володіють Алла Добра і Олег Шевчук.

Власником компанії «Інтерарм Інвест» є Петро Тищенко.