Партнер віце-губернатора Харківщини добудує нацгвардії два поверхи за ціною нової багатоповерхівки
09.11.2015   //   137 Переглядів

Національна академія національної гвардії України 4 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «СК «Лувр» щодо завершення будівництва учбово – виробничих майстерень під службове житло з приміщеннями у Харкові вартістю 39,01 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути завершені до кінця 2017 року. Раніше заступник начальника академії з тилу Віталій Глущенко повідомив, що проектом передбачено добудувати над чотирма поверхами існуючої будівлі ще два. Там буде облаштовано 60 однокімнатних квартир площею по 36 кв м і 40 двокімнатних площею по 56 кв м. Квартири увійдуть до фонду службового житла військовослужбовців академії.

Згідно ДКТ, крім будівельних робіт планується також на території зробити тротуар та висадити дерева.

Собівартість будівництва багатоповерхівки «з нуля» у Києві оцінюють у 9 000/кв.м. Роботи в Харкові обійдуться в 8 866 грн./кв м. В травні Управління капітального будівництва Полтавсько замовило будівництво декількох 10-поверхових будинків, де вартість 1 кв м загальної площі складала 5 230 тис грн, будинок на 40 однокімнатних та 60 двокімнатних квартир було замовлено за 29,75 млн грн.

ТОВ «СК «Лувр» належить Анастасії Дибець та Івпану Ковпаку. Останній є бізнес-партнером віце-губернатора Харківської області Євгенія Шахненка по ТОВ «Проектування та загальний дизайн». Шахненко в ОДА відповідає за капітальне будівництво в області.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Рать» з різницею пропозицій всього 0,2%. Фірма належить Антону Сергійовичу Константинову, який раніше входив до переліку співзасновників ТОВ «ХСУ № 127». Ця фірма заснувала ТОВ «Стальконструкція ЛТД». Зараз бенефіціаром «Стальконструкції» вказано Константинова Андрія Сергійовича.

Залиште відповідь