- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Харківська влада відмовила виробникам інтроскопу, щоб віддати гроші за нього улюбленій фірмі

Харківське обласне комунальне виробничо-експлуатаційне підприємство «Держпром» 30 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Фасад-сервіс» щодо придбання інтроскопу вартістю 0,79 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Обладнання має бути встановлене вже цього року в Будинку Рад, де знаходяться приміщення Харківської обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Згідно з ДКТ, рентгенотелевізійна система огляду ручної поклажі повинна бути новою, з терміном придатності не менш 10 років й гарантійним обслуговуванням один рік. Ширина тунелю повинна складати не менш ніж 650 мм, але не більше 900 мм, висота – від 450 мм до 1350 мм, а довжина – не більше 2200 мм. Апарат повинен має мати можливість оперативно передивлятися попередні 100 кадрів та архівувати не менш ніж 50000 зображень. Монітор має бути не менш ніж 19 дюймів. Інтроскоп повинен виявляти вибухівку за атомним числом.

Варто відзначити, що виробник подібного обладнання ТОВ «Ватек» Катерини Зарембо й Юрія Власенко надсилав листа до ВЕП «Держпром» з пропозицією змінити тендерну документацію, щоб мати можливість прийняти участь в тендері, але їм відмовили.

Єдиним конкурентом ПП «Фасад-Сервіс» було ТОВ «Олександр» Андрія та Надії Цуканових, яке пропонувало поставити обладнання на 2000 грн. (0,25%) дорожче.

ПП «Фасад-Сервіс» належить Назару Ковтуну, має статутний фонд 100 гривень й цього року вжевиграло [1] тендерів від «Держпрому», ОДА та Нацгвардії на суму 24,86 млн. грн. Їх основний профіль – будівництво житлових і нежитлових будівель.

Директором ВЕП «Держпром» є екс-«регіонал», а зараз кандидат в депутати облради від президентської «Солідарності» Микола Чехунов.

Харківську ОДА з лютого 2015 року очолює Ігор Райнін. До того він працював в Адміністрації президента, а після призначення губернатором став також радником голови АП Бориса Ложкіна. Саме він очолив список «Солідарності» на виборах в Харківську облраду.