- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Психлікарня знову переплатила за борошно кандидатці від БПП, вже маючи карну справу

КЗ «Херсонська обласна психіатрична лікарня» Херсонської облради 26 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Таврія Фуд» на постачання борошна на суму 0,13 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2015 року фірма поставить 15 тонн пшеничного борошна вищого ґатунку в мішках по 45-50 кг.

Мука придбана по 9,00 грн/кг. В той час в роздріб борошно вищого ґатунку в мережі «Фуршет»продається [1] по 8,15 грн., а в мережі «Таврія В» двокілограмові пакети борошна коштують [2] 16,10 грн. (8,05 грн./кг).

Єдиним конкурентом «Таврії Фуд» на торгах була ФОП Баришевська Ганна Федорівна. При реєстрації Баришевська вказала основним видом аптечну діяльність. Станом на середину 2014 року вона вела [3]господарську діяльність в аптеці №1 в с Дар’ївка Бєлозерського району Херсонської області.

ТОВ «Таврія-фуд» заснували Андрій Животовський та Ірина Ценкер, які проживають за однією адресою. Вони також є засновниками ТОВ «Сервіс гранд» та ТОВ «Арта плюс». Остання фірма у 2013 році отримала замовлення від управління освіти Херсонської міськради на поставку продуктів харчування, тоді ціни [4] послуги також були значно вищими від ринкових. Згодом АМКУ оштрафував [5] «Арту Плюс» за змову на цій закупівлі з іншими учасниками.

Нагадаємо, на початку 2015 року прокуратура відкрила [6] кримінальну справу проти посадових осіб КЗ «Херсонська обласна психіатрична лікарня» за зловживання службовим становищем. Прокуратура встановила, що в грудні 2014 – січні 2015 року лікарня закупляла [7] у «Таврії фуд» картоплю та цукор вдвічі вище ринкових цін. Крім того, раніше прокуратура заявила [8] про відкриття кримінальної справи щодо постачання продуктів харчування до закладів освіти Херсону за завищеними цінами. Серед фірм, які мали замовлення в той період, що зацікавив прокуратуру, було ТОВ «Сервіс гранд».

Ценкер балотувалася до Херсонської міської ради від «Солідарність-БПП», офіційно результати виборів ще не оголошено.