- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Донецька залізниця» за 5 мільйонів купила в окупованому Донецьку бензин дорожчий від українського на 5 грн./л

ДП «Донецька залізниця» 6 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інко плюс» на постачання бензину на 4,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено неетильований бензин марки Регуляр-92 (АИ-92-К5 російського виробництва). Тендерна ціна склала 25,92 грн. за літр, однак відразу по тому було укладено додаткову угоду про зниження ціни на 50 копійок – до 25,42 грн./л.

«Донецька залізниця» знаходиться в Донецьку, окупованому проросійськими сепаратистами. На українській частині Донеччини роздрібні ціни на бензин А-92 зараз значно менші – 18-20 грн./л. [1]

ТОВ «Інко плюс» також зареєстровано в окупованому Донецьку. Власниками донецької фірми є Ігор Абражан та Максим Русаченко [2], депутат міськради міста Ясинувата від Партії регіонів, син мера Ясинуватої Олександра Русаченка [3], також «регіонала». Нагадаємо, Ясинувата знаходиться у списку окупованих [4] населених пунктів, які центральна влада не контролює взагалі або контролює частково.

Єдиним конкурентом на торгах буда фірма ТОВ «Люксор Кепітал». Компанію заснували у 2010 р. Сергій Куляба і Тетяна Шапочка, яка в 2009-2011 р.р. була директором фірми вищезгаданого Русаченка-молодшого – ТОВ «Барс».

Після окупації Донбасу «Інко плюс» стала вигравати більше тендерів «Донецької залізниці». Нині фірма за рік має підряди на 16,44 млн грн., тоді як за попередні п’ять років мала 18,06 млн грн.