Облрада зі скандалом замовила ремонт гуртожитку та дитсадка у Новгородці за 18 мільйонів
18.10.2015   //   111 Переглядів

Кіровоградська обласна рада 12 жовтня уклала дві угоди з ТОВ підприємство «Арталекс» на капітальний ремонт гуртожитку та дитячого садка «Світлячок» в смт. Новгородка загальною вартістю 17,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фінансування будівництва здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та грантового проекту Європейського союзу «Побудуємо майбутнє разом!».

Ремонтні роботи планується завершити до кінця 2016 року. Заплановано, що за цей час в приміщеннях будуть замінені вікна та двері, перестелена підлога, змонтована пожежна сигналізація, відновлено водо- та електропостачання, встановлене обладнання (холодильники, електричні плити, пральні мащини та ін..) а також проведені інші ремонтні роботи.

За свої послуги ТОВ підприємство «Арталекс» запропонувало 12,5 млн грн. за ремонт гуртожитку та 5,2 млн. грн за ремонт дитсадка. Його єдиним конкурентом на торгах було ПрАТ «Криворіжаглобуд», головним акціонером котрого є кіпрська фірма «Аретреса Інвестменс ЛТД». Загальна пропозиція цього підприємства становила 24,63 млн грн, вартість робіт була дорожчою від переможця торгів по кожному з двох лотів.

До торгів не були допущені ПП «Грант-Буд», ТОВ «Сервіс-Канон», ТОВ «Кіровограджилстрой» та ПП «Камелот–3000», останнє пропонувало виконати роботи за найнижчу ціну – 15,59 млн грн. Пропозиції цих фірм були відхилені через «невідповідність умовам документації конкурсних торгів».

Власниками ТОВ підприємство «Арталекс» є Людмила Ткаченко та Олександр Сипливець. Останній до листопада 2013 був головою правління ЗАТ «Кіровоградбудкомпдект». У жовтні 2013-го року ці дві фірми вже були помічені на тендерній змові, однак через суд їм вдалось скасувати штрафи, що на них наклав Антимонопольний комітет.

22 вересня голові комітету конкурсних торгів облради було направлено звернення від керівництва ПП «Камелот – 3000» щодо усунення порушень під час проведення процедури закупівлі. У відповідь на це 2 жовтня комітет надав фірмі відповідь, у котрій вказав на приховування ПП «Камелот – 3000» інформації про порушення у 2014 році, закону «Про захист економічної крнкупенції», а також про те, що цінові пропозиції фірми були «аномально низькими» та не враховували низки затрат.   Саме тому цінові пропозиції ПП «Камелот – 3000» було відхилено.

За день до отримання листа від замовника робіт, «Камелот-300» подав позов про скасування результатів конкурсних торгів. 5 жовтня суд ухвалив передати справу на розгляд до Господарського суду міста Києва.

Власником ПП «Камелот – 3000» є колишній голова Кіровоградської міського організації Партії регіонів Олександр Кокош. Раніше АМКУ звинувачувало фірму у змові під час проведення тендерних торгів, але фірма спростувала ці звинувачення у суді.

Залиште відповідь