«Регіонал», який балотується від «Нашого краю», узаконив нічний клуб у палаці культури
15.10.2015   //   127 Переглядів

ТОВ «Орбіта-Сервіс» через суд домоглася визнання за нею права власності на прибудову до «Палацу культури «Орбіта» в Запоріжжі. Про це повідомляють «Наші Гроші. Запоріжжя» з посиланням на рішення Господарського суду Запорізької області.

В 2001-му році «Орбіта-Сервіс» уклала з комунальним палацом культури договір оренди частини підвалу та низки приміщень для розміщення складу, бару, дискотеки, сауни та більярдного залу. Загальна площа орендованих приміщень склала 733 кв м.

В червні 2006 року виконком Запорізької міської ради дозволив «Орбіті-Сервіс» здійснити реконструкцію орендованих приміщень під культурно-оздоровчий центр з прибудовою входу.

Згідно наданих в суді доказів, «Орбіта-Сервіс» погодила проект реконструкції з усіма відповідними службами, зокрема з КП «Управління капітального будівництва, Запорізької філії ДП «НДІ проектреконструкція», КП «Водоканал», ВАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Запоріжгаз». Також початок та завершення робіт було узгоджено з Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Запорізької області.

Відтак, в липні 2012-го року, за даними Інспекції ДАБК, «Орбіта-Сервіс» завершила реконструкцію, в ході якої було зведено прибудову площею 134 кв м.

Після цього «Орбіта-сервіс» мала б звернутись до міськвиконкому для отримання дозволу на реєстрацію права власності. Але в рішенні суду не згадується про ці дії, як і про будь-які інші звернення до міської влади, яка керує палацом культури. Замість цього представники «Орбіти-сервіс» звернулись до суду з позовом про визнання права власності.

Під час розгляду справи представники фірми надали технічний паспорт, складений ТОВ «Запорізьке міське бюро технічної інвентарізації». В документі було вказано, що прибудова знаходиться в загальному переліку об’єктів за адресою, що і палац культури: м. Запоріжжя, вул. Лєрмонтова, 9. На підставі наведених доказів представники «Орбіта-Сервіс» заявили позов до Запорізької міської ради на визнання за фірмою права власності на цю прибудову.

Представники Запорізької міської ради на судове засідання не з’явились. Суддя у повному обсязі задовольнив позовні вимоги фірми та визнав за ними право власності на новозбудовану прибудову до нічного клубу «Orbita club». Відповідно, фірма отримала можливість оформити в користування також землю, на якій знаходиться прибудова.

ТОВ «Орбіта-Сервіс» належить у майже рівних пропорціях Валентину Нефьодову, Тетяні Бондар й Єгору Астапову. Валентин Нефьодов є депутатом Запорізької міської ради від Партії регіонів вже протягом двох скликань, в його офіційній автобіографії  він називає себе заступником директора «Орбіта-сервіс». На сесії міськради наприкінці серпня Нефьодов увійшов до новоствореної фракції «Нашого краю», і зараз  висувається за списками цієї партії на місцеві вибори.

Слід зауважити, що в 2006 році «Орбіта-Сервіс» отримало дозвіл на реконструкцію приміщень відразу після обрання Нефьодова депутатом міськради. А сьогодні «Запорізьке міське бюро технічної інвентарізації», складений якою технічний паспорт допоміг фірмі узаконити прибудову, очолює Неоніла Сепп – екс-депутат міськради від «Партії регіонів», яка також балотується зараз від партії «Наш край».

Залиште відповідь