«Донбасенерго» купило в Росії за 4 мільйони обладнання для Словянської ТЕС, яку фінансує Янукович
14.10.2015   //   130 Переглядів

ПАТ «Донбасенерго» 25 вересня за результатами тендеру уклало з ТОВ «Центр електронних торгів» угоду про реконструкцію енергоблоку №7 Слов’янської ТЕС за 3,60 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Підряд передбачає виготовлення вала парової панельної сушарки №2 (в т. ч. частини, деталі та елементи, розробка проекту, доставка тощо). Причиною замовлення нового вала стали ушкодження валів сушарок через недоліки виготовлення і тривалу експлуатацію.

Роботи мають бути виконані до квітня 2016 р.

Конкурентами переможця на торгах були ПАТ «Новокраматорський машинобудівний завод» та ТОВ «Монтажспецтехнология» з дорожчими заявками.

Київську фірму «Центр електронних торгів» нині зареєстровано на «Альянс Гонконг Груп Лімітед» та Метью Бредлі, що проживає в офшорному Белізі. Раніше у складі засновників «Центру електронних торгів» було московське ВАТ «Центр развития экономики» – це юридична назва електронного торгового майданчика «B2B-Center» Олександра Бойка, котрий входить у Топ-100 російських інтернет-мільйонерів.

Бенефіціаром «Донбасенерго» із 60,7% акцій є Ігор Гуменюк, ще 25% належить державі. Реальним власником у ЗМІ називають Олександра Януковича. Цю думку підтвердив і голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

У червні цього року Слов’янська ТЕС закупила в Росії обладнання Таганрозького котлобудівного заводу «Красный Котельщик» за 13 млн грн. У митних деклараціях «особою, відповідальною за фінансове регулювання», тобто фактичним платником по вказаній операції, значилась компанія «МАКО Інвест», що офіційно контролюється Олександром Януковичем.

Довідково:

Метью Бредлі також є власником «Stock Investments ltd». Ця фірма в 2013 р. володіла 19,67% акцій російського ВАТ «Русский торгово-промышленный банк» («Рускобанк»), який зараз працює в окупованому Криму.

На белізця також записані ТОВ «Український медіа холдінг» Сергія Курченка, ТОВ «Міжрегіональна газова компанія» Юхима Звягільського, 7% акцій ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик» через «Найленд Юніон Лтд», ТОВ «Компанія з управління активами «Акерс Інвест», ТОВ «Фінінтермет» та ТОВ «КФ «Укрфінком». Віргінську фірму «Найленд Юніон Лтд» у свою чергу в ЗМІ пов’язують з ім’ям екс-нардепа від «Партії регіонів» Василя Хмельницького, якому належать 37% акцій банку через «КФ «Укрфінком».

Залиште відповідь