- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Оточення кандидата БПП в мери Мелітополя орендувало міську котельню на 10 років

КУ «Мелітопольський міський пологовий будинок» 1жовтня уклав угоду з ТОВ «Теплоінвест-Запоріжжя» про закупівлю послуг з теплопостачання вартістю 0,49 млн грн. Про це повідомляють«Наші гроші. Запоріжжя» [1] з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Тендер проводиться за переговорною процедурою у зв’язку з відсутністю конкуренції з технічних причин.

Як зазначається в обґрунтуванні, раніше теплопостачання пологового будинку забезпечувало ТОВ «Мелітопольські теплові мережі» через котельню по вул. Брив-ла-Гайярд, 19/5. В липні 2015 року вказана котельня була передана в оренду на 10 років ТОВ «Теплоінвест-Запоріжжя», що і призвело до вибору фірми в якості постачальника послуг.

Також Васильківська центральна районна лікарні 5 жовтня уклала з ТОВ «Теплоінвест-Запоріжжя» аналогічну угоду на теплопостачання вартістю 0,51 млн грн. А «Мелітопольська міська лікарня №2» 6 жовтня акцептувала відповідну пропозицію «Теплоінвест-Запоріжжя» вартістю 1,02 млн. грн.

Раніше ці об’єкти обслуговувалася [2] ПрАТ «Василівкатепломережа» і  ТОВ «Мелітопольські теплові мережі» [2] відповідно. В обґрунтуваннях до цих конкурсів також вказується відсутність конкуренції з технічних причин, проте деталі передачі котельні в оренду не розкриваються.

ТОВ «Теплоінвест-Запоріжжя» зареєстроване 27 травня 2015 року на мелітопольця Сметаніна Сергія Володимировича. Директором записаний Супрун Володимир Олегович.

Сметанін відомий як депутат [3] Мелітопольської районної ради, куди обирався від Партії регіонів, він також керівник кредитної спілки «Капітал».

Володимир Супрун пропонує в інтернеті гірчицю [4]ячмінь [5] в Херсонській області. Контактний телефон Супруна (098-571-08-01) значиться офіційним і для «Теплоінвест-Запоріжжя». Також цей же номер буввказаним [6] контактним для продукції групи компаній «Мелітопольська черешня» [7], яка, зокрема, займається продажем ячменю і гірчиці, має площі в Херсонській області.

Власником бренду «Мелітопольська черешня» є Сергій Мінько, він же був співзасновником однойменної фірми на початку 2000-х. Мінько є депутатом Мелітопольскої міської ради, куди обирався від Партії регіонів. Після втечі Януковича, на початку 2014 року його обрали секретарем міськради і, відповідно, він став в. о. міського голову у зв’язку з усуненням від посади Сергія Вальтера [8].

На позачергових парламентських виборах 2014 року Мінько балотувався [9] від «Блоку Петра Порошенка» по мажоритарному округу №80. Саме в цьому окрузі тоді був уповноваженим представником [10] «Блоку Петра Порошенка» нинішній директор фірми «Теплоінвест-Запоріжжя» Володимир Супрун.

Нині Сергій Мінько  очолює мелітопольську міську організацію партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка», балотується від цієї партії на міського голову та до міської ради.