- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Бюджет Кіровограда заплатить коледжу 3 мільйони за підготовку фінансистів

Кіровоградська міська рада виділила на підготовку в 2015-2020 роках молодших спеціалістів для комунальних закладів міста 3,00 млн грн. Таке рішення депутати прийняли на сесії 22 вересня, пише видання «Златопіль» [1].

Спеціалістів для комунальних закладів, підприємств та установ Кіровограда будуть готувати на базі Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу за спеціальністю «Фінанси і кредит». Згідно проекту [2]рішення міськради, навчання отримають «біля 20 студентів» в рік.

Як повідомили «Нашим грошам» в приймальні коледжу, вартість річного навчання за спеціальністю «Фінанси і кредит» складає 7650 грн., а термін навчання на денній формі становить 3 роки.

Кібернетико-технічний коледж є комунальним [3] навчальним заснованим Кіровоградською міськрадою, котрий у 2013 році вийшов [4] зі складу ліквідованого Навчально-наукового педагогічного комплексу Кіровоградської міської ради. Директор коледжу Олександр Токарев до цього виконував обов’язки директора ліквідованого навчально-педагогічногого комплексу.

Нагадаємо, останніми роками найбільш затребуваними спеціалістами [5] в Україні є IT-спеціалісти. А далі – лікарі, спеціалісти військових професій, інженери різних галузей, підприємці та бізнесмени, а також спеціалісти робочих професій.