- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Депутати перед виборами швидко роздають собі землю в десятки разів дешевше від ринку

Кіровоградська міська планує продати ТОВ «Екселент-Меблі» земельну ділянку в центральній частині міста площею 150 м2 за 84 тис грн. Про це стало відомо з проекту [1] рішення Кіровоградської міськради.

Згідно проекту рішення, міська рада планує припинити чинний договір оренди та продати земельну ділянку розміром 150 м2 за адресою вул. Преображенська, 16-б. Це центральна частина Кіровограду.

Фірма ще в лютому 2015 року авансом проплатила 35 тис грн за купівлю ділянки.

Передбачено, що продана земля буде використовуватися для провадження комерційної діяльності – розміщення магазину та кафе.

Розрахунки показують, що вартість квадратного метру ділянки складе 557 грн. В той час, ринкова вартість [2] землі в центральні частині Кіровограду становить від $400 до $500 за квадратний метр. Таким чином, ринкова ціна ділянки починається від 1,29 млн грн.

Засновниками ТОВ «Екселент-Меблі» є Кролевець Олександр Вікторович та Кролевець Інна Володимирівна, що також є засновниками ТОВ «Екселент-М», ТОВ «Екселент-Техно» та ТОВ «Роксолана ЛТД». Керівник фірми – Кролевець Андрій Вікторович, депутат [3] міської ради, що входить до депгрупи «Громадський актив», що складається в основному з колишніх «регіоналів». Минулого року ТОВ «Екселент-Меблі» звинувачували [4] в участі в корупційних схемах постачання меблів закладам освіти Кіровоградщини, до яких також було причетно переднє керівництво ОДА.

Питання про продаж земельної ділянки Кіровоградська міська рада розгляне [5] вже у найближчий вівторок, 29 вересня, на другому [6] засіданні 52 сесії міськради.

Нагадаємо, на останній сесії Кіровоградської міськради депутати прийняли рішення про продаж земельної ділянки депутату «Батьківщини» Сергію Бондарчуку за ціною, яка відрізнялася від ринкової в 20 разів.