Депутати перед виборами швидко роздають собі землю в десятки разів дешевше від ринку
27.09.2015   //   124 Переглядів

Кіровоградська міська планує продати ТОВ «Екселент-Меблі» земельну ділянку в центральній частині міста площею 150 м2 за 84 тис грн. Про це стало відомо з проекту рішення Кіровоградської міськради.

Згідно проекту рішення, міська рада планує припинити чинний договір оренди та продати земельну ділянку розміром 150 м2 за адресою вул. Преображенська, 16-б. Це центральна частина Кіровограду.

Фірма ще в лютому 2015 року авансом проплатила 35 тис грн за купівлю ділянки.

Передбачено, що продана земля буде використовуватися для провадження комерційної діяльності – розміщення магазину та кафе.

Розрахунки показують, що вартість квадратного метру ділянки складе 557 грн. В той час, ринкова вартість землі в центральні частині Кіровограду становить від $400 до $500 за квадратний метр. Таким чином, ринкова ціна ділянки починається від 1,29 млн грн.

Засновниками ТОВ «Екселент-Меблі» є Кролевець Олександр Вікторович та Кролевець Інна Володимирівна, що також є засновниками ТОВ «Екселент-М», ТОВ «Екселент-Техно» та ТОВ «Роксолана ЛТД». Керівник фірми – Кролевець Андрій Вікторович, депутат міської ради, що входить до депгрупи «Громадський актив», що складається в основному з колишніх «регіоналів». Минулого року ТОВ «Екселент-Меблі» звинувачували в участі в корупційних схемах постачання меблів закладам освіти Кіровоградщини, до яких також було причетно переднє керівництво ОДА.

Питання про продаж земельної ділянки Кіровоградська міська рада розгляне вже у найближчий вівторок, 29 вересня, на другому засіданні 52 сесії міськради.

Нагадаємо, на останній сесії Кіровоградської міськради депутати прийняли рішення про продаж земельної ділянки депутату «Батьківщини» Сергію Бондарчуку за ціною, яка відрізнялася від ринкової в 20 разів.

Залиште відповідь