- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Водники закупили антрацит у фірми, яку АМКУ впіймав на тендерній змові

Чаплинське управління водного господарства Держкомводгоспу України (Херсонська область) 11 вересня уклало з ПП «Мирненський паливний склад» угоду про постачання вугілля на суму 134 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 48 тонн антрацитового вугілля марки АС (6-13) по ціні 2 300 тис грн. Це середня ціна [1] на таку марку вугілля в Україні.

Єдиним конкурентом «Мирненського паливного складу» по цьому лоту було новокаховське ПП «Деметра-2009», яке пропонувало продукцію по 2 870 грн./т. Через дорожчу пропозицію цей лот вона програла, але стала переможцем торгів по постачанню іншої марки антрацитного вугілля – АМ (13-25). Фірма поставить 50 т палива на 150 тис грн. по 2 990 грн./т.

Нагадаємо, 8 вересня 2015 року рішенням [2] Адміністративної колегії Херсонського обласного територіального відділення АМКУ на ПП «Мирненський паливний склад» було накладено штраф за узгодження пропозицій під час проведення тендерних торгів.

ПП «Мирненський паливний склад» створено у жовтні 2012 року, керівником є Олександр Карпов. Підприємство зареєстровано в Каланчацькому районі Херсонської області, приблизно за 35 кілометрах від кордону з Кримом. У липні 2015 року управління внутрішнього аудиту Херсонської обладміністраціївстановило [3], що у ПП «Мирненський паливний склад» працює дві людини з місячним фондом заробітної плати в 2750 гривень. При цьому фірма отримала найбільше замовлень від бюджетних організацій регіону на постачання антрацитового вугілля. Сьогодні весь видобуток палива антрацитових марок знаходиться на окупованих територіях Донбасу.