Екс-депутат орендує за копійки 5 гектарів пляжу в Залізному Порту і перепродує її за сотні тисяч
26.09.2015   //   155 Переглядів

Більше 5 га на центральному пляжі у курортному селищі Залізний Порт, що у Херсонській області, контролює екс-депутат Новофедіровської сільради Дмитро Урсал. Про це пишуть Тетяна Гайдабас та В’ячеслав Гусаков у Миколаївському центрі журналістських розслідувань.

У квітні 2005 року Новофедорівська сільська рада передала на 10 років в оренду на той час 23-річному підприємцю Дмитру Урсалу, який через рік став депутатом сільради, земельну ділянку рекреаційного призначення площею 5,04 га. Земля розташована у Залізному Порту, територія якого адміністративно входить до складу земель Новофедорівської сільради.

Річна орендна плата за центральний пляж в Залізному Порту становила 14,62 тис грн., тобто 29 копійок за 1 кв. м.

У 2009 році прокуратура звернулася до суду, вимагаючи визнати договір оренди пляжу недійсним через неправильний розрахунок орендної плати. Однак тоді Господарський суд Херсонської області у задоволенні позову відмовив.

У 2013 депутати Новофедорівської сільради внесли зміни до договору оренди, після чого орендарем центрального пляжу до 2032 року стало ТОВ «Варяг-2012». Співзасновником та директором цього підприємства вказано Дмитра Урсала, ще два співзасновники – Тетяна Денисова та Наталія Гужова. Наразі «Варягу» також належить аквапарк на березі моря. Крім того, цьому підприємству сільська рада неодноразово видавала дозволи на розміщення МАФів на території пляжу.

Журналісти з’ясували, що розміщення батута на орендованій «Варягом» землі суборендарю обійдеться в 20 тис грн. за погонний метр. Якщо враховувати, що довжина батута в середньому 10 м, то за сезон власник атракціону повинен віддати орендарю мінімум 200 тис. грн.

Наразі Дмитро Урсал вже екс-депутат Новофедорівська сільради. Журналісти пов’язують його ще з одним екс-депутатом цієї сільради Олександром Волковим. Урсал – брат дружини Волкова, Наталії.

Кілька років тому Дмитру Урсалу належало двоповерховий кафе-бар «Колізей». У 2013 році його продали екс-депутату херсонського облради В’ячеславу Босакевичу, соратнику екс-губернатора Херсонщини Бориса Сіленкова.

Батьку Дмитра Урсала Володимиру у Залізному Порту належить 75% нічного клубу «Стамбул».

Від «Наших Грошей»:

Згідно з даними держреєстру судових рішень, протягом 2005-2010 років підприємець, який отримав 5,04 га землі в оренду у Залізному Порту, самовільно, без отримання дозвільних документів, порушуючи цільове призначення, збудував на ній навіси для розміщення об’єктів торгівлі. Підприємець намагався через суд легалізувати їх, але через апеляційну скаргу прокуратури позов програв. Після цього прокурор вимагав розірвати договір між підприємцем і сільрадою знести навісів. У липні 2011 року Голопристанський районний суд Херсонської області підтримав цю вимогу і зобов’язав підприємця знести самовільно збудовані навіси. Чи було виконано рішення суду невідомо

Залиште відповідь