Менеджерка Авакова відсудила 4 мільйони компенсації за забрану Кернесом землю
23.09.2015   //   133 Переглядів

Суд задовольнив позов ТОВ «Сандор» до Харківської міськради щодо стягнення 3,99 млн. грн.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 7 вересня.

24 лютого 2010 року Харківська міськрада дозволила ТОВ «Сандор» провести експертну грошову оцінку земельних ділянок, розташованих за адресою: м. Харків, просп. Московський, 257 для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель. Мова йшла про шість ділянок загальною площею 6,90 га.

28 квітня 2010 року ТОВ «Сандор» перерахував міськраді 4,15 млн грн. в якості авансового внеску за придбання земельної ділянки, що складає 3% її вартості. А наступного дня депутати Харківської міськради надали дозвіл міськраді на продаж земельних ділянок фірмі. Пунктом 5.2 рішення сесії ТОВ «Сандор» було надано розстрочення розрахунку на 5 (п’ять) років.

29 вересня 2010 року депутати вирішили відмінити своє рішення про продаж землі. Але гроші ТОВ «Сандор» не було повернуто. У вересні 2013 року ТОВ «Сандор» звернулось до господарського суду Харківської області з позовом про стягнення раніше сплаченого авансу за землю. Господарський суд Харківської області та Харківський апеляційний господарський суд позов підприємства задовольнили повністю. Після того «ТОВ «Сандор» подало до суду ще один позов до міськради – компенсувати йому 3,42 млн грн. інфляційних втрат та 0,57 млн. грн в якості  3% річних за несвоєчасне повернення авансового внеску.

У Харківській міськраді повідомили, що не повинні були повертати аванс й зробили це добровільно після рішення суду. Але суд ці доводи не сприйняв й задовольнив позов в повному обсязі.

ТОВ «Сандор» записано на кіпрську компанію «Доверленд інвестментс лімітед» Бенефіціаромм вказаний Сідера Пенелопі.

Директором компанії є Наталія Карпович, яка відома в якості директора ДП «Інвестор Еліт Буд», що входило до корпорації «Інвестор» Арсена Авакова.

Крім того, на Пенелопі записані ТОВ «Готель «Київський» та АТ «ТРК «Право А/ТВК», яке володіє одноіменним харківським телеканалом, які входять до орбіти міністра внутрішніх справ.

Залиште відповідь