- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Активісти змусили владу Мелітополя відмовитися від коштовної стерилізації собак харківським будівельником

Управління житлово-комунального господарства Мелітопольської міської ради 15 вересня вирішило відмінити процедуру закупівлі послуг з вилову та утримання безпритульних тварин, за яким попередньо акцептували пропозицію харківського ФОП Чернига Тарас Миронович вартістю 0,64 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» [1] з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Офіційною причиною відміни процедури закупівлі у «ВДЗ» вказано допущення до оцінки пропозиції менше ніж двох учасників. В той же час, протоколу відхилення жодної з двох пропозицій на тендер не опубліковано.

В той же час, після акцептування пропозиції місцеві активісти почали протестну кампанію, [2] побоюючись умертвіння тварин по дорозі до потенційної вакцинації і стерилізації у Харкові. Також питання викликала вартість процедури вакцинації для однієї тварини – 914 грн., що знано дорожче аналогічних розцінок в інших регіонах.

Тарас Чернига зареєстрований в Чугуєві, Харківської області. В держреєстрі він вказав будівельну спеціалізацію своєї діяльності, крім одного КВЕД – «Інші види діяльності із прибирання».

Заступник міського голови Андрій Павленко потенційних корупційних ризиків в укладанні угоди з будівельником не побачив. За його словами [2], будівельник має повне право подаватися на такі тендери, а у випадку перемоги замовити відповідні послуги ліцензованому субпідряднику.