- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Після відкриття карної справи тролейбусники Кернеса закупили шини дешевше на третину мільйона

КП «Тролейбусне депо № 2» (Харків) 14 вересня уклало угоду з ТОВ «Торговий Дім «Енергострой» про поставку пневматичних шин на суму 1,54 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних шин».

Замовлено 322 шини, які повинні бути поставлені протягом 2015 року.

Найменування товару Індекс навантаги  Індекс швидкості Кількість
Пневматична шина 11 R 22,5 не менший за 146/143 J 72
Пневматична шина 12.00   R 20 не менший за 154/149 J 160
Пневматична шина 275/70R22,5 не менший за 148/145 J,К,М 90

Ціни на окремі найменування шин не оприлюднено. Так само їх не було оприлюднено на минулому тендері тролейбусників у червні. Але тоді замовляли такі самі шини і у тій же кількості за 1,88 млн грн. [1] Відтак очевидно, що на новому тендері вартість шин впала на чверть.

Новий тендер зі зниженою ціною було проведено після досудового розслідування [2]  за минулу закупівлю. Його почала прокуратура Харківської області за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами тролейбусного депо.

Тоді місцеве відділення АМКУ виявило ознаки зговору [3], адже конкурс пройшов між фірмами двох рідних братів – Сергія та Владислава Овчаренків. Пізніше угода з ними була розірвана.

Переможцем нового тендеру є ТОВ «Торговий Дім «Енергострой», яке заснували Володимир Поляцьковий та Андрій Серговенцев. Його конкурентами на торгах були ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Електронтехсервіс ЛТД», ТОВ «Інтершина УА» та ТОВ «Укравтозапчастина». Але їх пропозиції були дорожчими.

ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Електронтехсервіс ЛТД» заснували Валентина та Андрій Зерній і Наталя Крилова. Засновниками ТОВ «Інтершина УА» є Валентина, Олександр та Руслан Горбенко. ТОВ «Укравтозапчастина» раніше належало холдингу «Укрпромінвест» Петра Порошенка. Тепер офіційно «Укравтозапчастина» на 90% належить британській компанії «Айелсі контракт лімітед», на 10% – ТОВ «Салон-магазин «Алеко», бенефіціаром яких є кіпріотка Марія Саверіадоу.