- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Голопристанці переплатили мільйон за антрацит через дурну довідку про нетерористичне походження палива

КУ «Фінансово-господарська група з обслуговування закладів та установ освіти» Голопристанської райради Херсонської області 3 вересня уклала з ТОВ «Вугільна компанія центр» угоду про постачання вугілля на суму 3,75 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Протягом 2015 року ТОВ «Вугільна компанія центр» має поставити 622 т вугілля марки АМ (13-25), 318 т вугілля марки АС (6-13) та 180 т – марки ДГ (13-100). Дані про ціну за одиницю продукції в ВДЗ відсутня. Але середня ціна вугілля склала понад 3300 грн. Це значно перевищує ринкові ціни [1].

Кіровоградське ТОВ «Вугільна компанія центр» в липні 2014 року заснували Ольга Майданік та Юрій Коваленко. Єдиним конкурентом на торгах було кіровоградське ТОВ «Євроальянс ЛТД» Олега Павленка. Фірма була створена в листопаді 2014 року, ВДЗ не містить даних про отримання нею державних замовлень.

На тендер подавало заявку херсонське ТОВ «Облтопвугілля», яке пропонувало вугілля за 2,80 млн грн. Однак дешевша на мільйон від переможця заявка була відхилена через відсутність гарантійного листа, що необхідне вугілля видобувалося та буде поставлено з території, підконтрольній Україні. Також комітет конкурсних торгів вказав на відсутність у підприємства копії антикорупційної програми, затвердженої трудовим колективом.

Неправомірність вимоги конкурсного комітету полягає у тому, що райрада купувала вугілля антрацитових марок АМ і АС. А вони добуваються зараз виключно на території Донбасу, окупованого російськими терористами.

КУ «Фінансово-господарська група з обслуговування закладів та установ освіти» Голопристанської райради з 2013 року очолює Тетяна Мануйленко. Раніше вона була керівником АМКУ в Херсонській області.