«Укргазвидобування» дасть 11 мільйонів рідній фірмі заступника Добкіна на спортзал у Первомайську
14.09.2015   //   133 Переглядів

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 1 вересня уклав угоду з ТОВ «Строй Інжініринг Девелопмент» щодо будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу вартістю 10,80 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фізкультурно-оздоровчий центр будується у місті Первомайський Харківської області.

Центр планували побудувати ще 2012 році, тоді ж провели торги. Переможцем стало також ТОВ «Строй Інжініринг Девелопмент» , а вартість будівництва оцінили в 7,93 млн. грн. Але повністю роботи виконані не були. Нині тендер проведено вже на відкорегований план будівництва.

У червні 2015 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко заявивмісцевим ЗМІ, що будівництво було продовжено за рахунок коштів ПАТ «Укргазвидобування».

«Будівництво вищевказаного об’єкта триває з 2012 року і здійснювалося за рахунок коштів, отриманих від апарату НАК« Нафтогаз України». В даний час ступінь будівельної готовності об’єкту складає 25%, виконано роботи по закладці фундаменту, зведений каркас будівлі», – сказав Шахненко.

На момент створення фірми «Строй Інжінірінг Девелопмент» в 2006 році до складу її засновників входив Євген Савін, нині депутат Харківської міськради від Партії регіонів. В 2010 році його призначили заступником голови Харківської ОДА, де він працював до 2014 року. Його частку в компанії було перереєстровано на Вікторію Савіну. Вона, а також Олександр Спесивий, Юрій Деркачов і Ігор Дакалін входили до складу засновників «Строй Інжінірінг Девелопмент» до квітня 2011 року, згодом компанію було перереєстровано на Петра Журбу. Саме з того моменту компанія почала вигравати тендери, отримавши будівельні підряди в Харківській області за часів президентства Віктора Януковича на 72,44 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми Журби було ТОВ «Стальконструкція ЛТД». Це підприємство заснована ТОВ «ХСУ № 127», власниками якого є Леонід Костюков, Микола Мєлєнцов і Андрій Константинов. Їх пропозиція була на 67 тис грн. дорожча.

Залиште відповідь