- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Постачальники вугілля, яких підозрюють в зв’язках з терористами Донбасу, попалися на тендерній змові

Адміністративна колегія Антимонопольного комітету в Херсонській області оштрафувала ПП «Пік-Інвест» та ПП «Мирненський паливний склад» зговір під час проведення тендеру з постачання вугілля на суму 1,12 млн грн.

Про це повідомило [1] тервідділення АМКУ в Херсонській області.

Розслідування Антимонопольного комітету показало, що ПП «Пік-Інвест» та ПП «Мирненський паливний склад узгодили свої пропозиції під час участі у відкритих торгах по закупівлі вугілля кам’яного, які проводилися Комунальною установою «Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти» Херсонської області у січні 2015 року. Фірми таким підготували документи таким чином, аби забезпечити перемогу ПП «Мирненський паливний склад», з яким і було укладено відповідний договір.

В АМКУ не назвали суму штрафу.

За даними «Вісника державних закупівель», ПП «Мирненський паливний склад» перемогло на тендері в Складовську з пропозицією 1,12 млн грн. Пропозиція «Пік-Інвест» було дорожчою на 31 тис грн..

При цьому, конкурсна комісія через невідповідність поданих документів відхилила пропозиції ТОВ «Облтопвугілля» та ПП «Юпітер-Скад». Обидва підприємства пропонували поставити вугілля за нижчими цінами. Ніж переможець торгів.

Секретарем конкурсної комісії був Костянтин Соловей.

В технічному завданні вказано, що «Мирненський паливний склад» повинен був поставити Садовським освітянам вугілля марок ДГР 0-200 та АС 6-13. Остання марка – різновид антрацитного вугілля, видобуток якого в Україні зараз повністю підконтрольний бойовикам та російським військам на Донбасі. Раніше управлінням з питань внутрішнього аудиту Херсонської облдержадміністрації встановило [2], що частка антрацит складає 56% серед всього вугілля, що закупили в поточному році освітні заклади регіону. А найбільшу кількість угод вони уклали саме з «Мирненським паливним складом», який з січня по липень 2015 року отримав від них підрядів на суму в 4,55 млн грн. Перевірка діяльності підприємства встановила, що там працює дві людини з місячним фондом заробітної плати у 2750 гривень.

Херсонська ОДА перевіряла закупівлю вугілля для припинення фінансування бойовиків на окупованому Донбасі.

ПП «Мирненський паливний склад» зареєстровано в селі Мирне Херсонської області. Його власником є Олександр Карпов.

ПП «Пік-інвест» зареєстровано Павлограді Дніпропетровської області. Власником підприємства є місцевий мешканець Віталій Кабак.