Херсонська облрада не дала депутату СРСР землю для видобутку піску
12.09.2015   //   127 Переглядів

Херсонська обласна рада своїм рішенням відмовила у наданні ТОВ «Південноукраїнський пісок» гірничого відводу для видобування піску на площі 47,1 га.

Таке рішення депутати ухвалили 1о вересня 2015 року.

У лютому 2014 року ТОВ «Південноукраїнський пісок» подало заяву та відповідний пакет документів для отримання дозволу на надання гірничого відводу для видобутку корисних копалин місцевого значення. За проектом рішення, підприємство планувало отримати ділянку на Подокалинівському родовищі піску. А саме, в 0,25 км на північний захід від села Подо-Калинівка Цюрупінського району Херсонської області.

У жовтні 2014 року інша приватна фірма ТОВ «Надра» подавала на розгляд обласної ради проект, за яким також просила надати гірничий відвід. Адреса була вказана та ж сама, що і в проекті ТОВ «Південноукраїнський пісок». Але депутати відмовили «Надрам» в доступі до піску.

Подокалинівське пісчане родовище знаходиться поблизу національного парку Олешківські піски.

Власником і керівником ТОВ «Південноукраїнський пісок» і співвласником ТОВ «Надра» є колишній народний депутат СРСР Володимир Черепович, який став переможцем на виборчому окрузі в Херсонській області в 1989 році. Іншим співвласником обох фірм та керівником ТОВ «Надра» є Віталій Калімбет. Третім співвласником ТОВ «Південноукраїнський пісок» є Тамара Осауленко.

Залиште відповідь