- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

На добудову коштовної поліклініки в Кушугумі докинули ще 43 мільйони

Комунальний заклад “Запорізька центральна районна лікарня” 7 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ “Фо.Рум” на залишок робіт по будівництву поліклініки по вул. Партизанській/Радгоспній в смт. Кушугум Запорізького району вартістю 42,86 млн грн. Про це повідомляється в “Віснику державних закупівель”, пишуть “Наші гроші”.

Впродовж року потрібно провести будівельні роботи по покрівлі, опаленню, інженерним мережам, встановленню сигналізації, телефонізації та внутрішньому опорядженню будівлі, включно з встановленням ліфтів, трансформаторної підстанції та монтажем медичного устаткування.

Загальнобудівельні роботи по об’єкту були виконані раніше. Будівництво почалось ще у 2011 році і тодішній губернатор Запоріжжя Олександр Пеклушенко обіцяв завершити роботи у 2013 році. Тоді на будівництво клініки було проведено тендери на 53,71 млн грн., усі підряди отримала фірма “Фо.Рум” Мамуки Шонія та Андрія Бєлого. Відомо, що за перші два роки будівництво було профінансовано щонайменше на 23 млн грн. [1]

Після Майдану Пеклушенко покінчив з собою, а роботи були зупинені. І мають бути завершені з новим підрядом “Фо.Руму”, який передбачає і остаточні опоряджувальні роботи по території клініки.

Також відомо, що “Фо.рум” виступало замовником [2] робіт на будівництві житлового комплексу [3]“Зоряний” компанії “Константа”, яка частково належить Євгену Анісімову.

Поліклініка в Кушугумі розрахована на 250 відвідувань в зміну. У свою чергу Мінрегіонбуд контролює вартість будівельних робіт для поліклінік саме по цьому показнику. Згідно з даними [4] міністерства, станом на липень 2015 року опосередкована вартість будівництва з розрахунку на одне відвідування в зміну становить 104 тис грн.

Тобто будівництво поліклініки на 250 відвідувань мало б коштувати 25,91 млн грн. Однак як вже йшлось вище, лише на будівельні роботи у попередні роки було проведено закупівлі на 53,71 млн грн. А тепер до них ще й додається тендер на 42,86 млн грн. При цьому курс долара у порівнянні з початком будівельних робіт зріс вже втричі.