У Харкові докинули 4 мільйони на прибирання сміття з урн тричі на добу
09.09.2015   //   106 Переглядів

Харківське КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» 1 вересня підписав дві угоди з ТОВ «Системи прогресивної очистки» щодо робіт з ремонту та обслуговування урн, а також заміни в них поліетиленових пакетів, загальною вартістю 4,20 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічного завдання, сміттєві пакети мають випорожнювати щонайменше 3 рази у будні дні і 4 рази у вихідні та святкові. Самі пакети мінятимуть 1 раз на добу в будні дні, і 2 рази на добу у вихідні та святкові. Також у списку робіт підмітання і збирання сміття біля урн, розміщення сміття у спеціально відведених місцях, моніторинг технічного стану урн. Роботи надаватимуть протягом чотирьох місяців, до кінця року.

Загальний обсяг робіт вказаний як 3800, але одиниці виміру (урни, пакети, кг) не вказані. Вартість цих робіт становить 3,34 млн. грн.

Єдиним конкурентом ТОВ «Системи прогресивної очистки» під час цього тендеру було ТОВ «РТК Стил» Іліни Лисяк.

Друга угода передбачає комплексне технічне обслуговування урн, а саме очищення урни від сміття, бруду, окисів, іржі та інше, заміну зношених частин, деталей та елементів урн, притискаючого кільця; заміни один раз на рік кришки урни, повне окрашення урни. Цих робіт замовили 1355 до кінця року.
Крім того, в техзавданні є й поточне технічне обслуговування: заміна зношених частин, деталей та елементів урн, заміна/встановлення кришки урни, демонтаж та повторний монтаж урни у разі її пошкодження. Цих робіт до кінця року замовлено 540 одиниць. Вартість другої угоди 861,08 тис. грн.

Єдиним конкурентом на цих торгах було ТОВ «Металл-3Е» Сергія Земляного, яке пропонувало виконати угоду на 8 тис. грн. дорожче.

Фірма «Системи прогресивної очистки» зареєстрована на Олену Назаренко, директором значиться Роман Дворник. Донедавна фірма називалась «Клінінггрупп» і була записана на Ганну Опатерну.

У протоколі розкриття пропозицій «Системи прогресивної очистки» вказало номер телефону (057) 714-05-72, що раніше використовувався як номер факсу ТОВ «Компанія «СПО» («Системи прогресивної очистки»). Крім того, цей номер також використовує ТОВ «Ваго-Рев», яке виграє підряди в Харківському метрополітені.

Відомо, що Компанія «СПО» раніше отримувала підряди на прибирання Харківського метрополітену. Першозасновником цієї фірми був Андрій Артеменко, якого вважають сином колишнього начальника рекламного відділу метрополітену Марини Артеменко. У 2011-2012 рр. власником компанії «СПО» був Євген Кріветченко, який очолював Ленінську районну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони».

Компанію «СПО» відносять до сфери впливу Максима Мусєєва, колишнього замдиректора КП «Харківський метрополітен», депутата міськради від Партії регіонів.

Нагадаємо, що в квітні у Харкові вже проводили тендер на очистку урн від сміття. Тоді також перемогло ТОВ «Системи прогресивної очистки», а єдиним конкурентом також було «РТК Стил». Тоді вартість угоди, склала 7.00 млн грн., а роботи потрібно було виконати протягом 2015 року.

Залиште відповідь