- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

У Кернеса традиційно під вибори закопають мільйони біля Дзеркального струміня

Департамент комунального господарства Харківської міськради 17 серпня за результатами тендеру уклав договір з ТОВ «Енергосервіс ПМК» щодо капітального ремонту скверу «Перемоги» вартістю 6,78 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Сквер знаходиться в центрі міста навпроти оперного театру. На його території розташований один з символів Харкова – фонтан «Дзеркальний струмінь», а також нещодавно побудована церква святих Дружин Мироносиць.

Згідно з тендерною документацією, підрядники повинні зробити заміну зовнішнього освітлення, нове енергопостачання фонтану, укласти 4720 кв.м. газону та зробити поливальний водопровід, демонтувати 51 та встановити 69 паркових лав, а також 49 урн для сміття, замінити бетонний поребрик.

Перед виборами міського голови у 2010 році вже проводився капітальний ремонт цього скверу. За даними харківських ЗМІ, був відремонтований і пофарбований фонтан-альтанка, укладено понад 8,6 тис. кв. м тротуарної плитки «старе місто», замінені бетонний поребрик і бордюри, відремонтовано ступені, проведена очистка граніту, встановлені 65 паркових лавок, 90 урн для сміття. На це все витратили 5,53 млн. грн.

Фірму «Енергосервіс ПМК» заснувала [1] Світлана Косінова. Вона ж разом зі своїм сином Станіславом Косіновим заснувала ТОВ «Енергосервіс», яке в жовтні 2011 отримало підряд від Харківської міськради на реконструкцію освітлення майдану Свободи за 15 млн грн.

«Енергосервіс ПМК» відома також тим, що реконструювала харківську фан-зону на майдані Свободи за 22,80 млн грн.

Станіслав Косінов є депутатом Харківської міської ради від Народної партії, також працює начальником територіального управління Держфінінспекції в Харківській області, у 2002-2006 рр. був народним депутатом.

Згодом «Енергосервіс ПМК» перереєстрували на Катерину Спіцина, а директором став Станіслав Фролов.

Єдиним конкурентом «Енергосервіса» під час торгів було ТОВ «Житлобуд-2», яке контролюється депутатом міськради Олександром Конюховим та членом виконкому, помічником нардепа Валерія Писаренко Юрієм Кроленко.