- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Запоріжжю таки замовили десяток нових тролейбусів на 40 мільйонів

Запорізьке комунальне підприємство міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” 12 серпня за результатами тендеру уклало угоду з  ТОВ “Дуотранс” на закупівлю 10 нових тролейбусів загальною вартістю 39,5 млн. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”. Фінансування відбувається з місцевого бюджету.

Замовлено тролейбуси моделі Дніпро Т103 з низьким рівнем підлоги, пристосований для пасажирів з обмеженими можливостями. Місць для сидіння – 25, загальна місткість – 100 осіб.

Тролейбус виготовляється на базі білоруського МАЗ дніпропетровським заводом “Південмаш”.

Акцепт пропозиції “Дуотрансу ”  намагався оскаржити [1] до Антимонопольного комітету один з учасників торгів – ДП “Автоскладальний завод № 1″ ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”, проте марно. У скарзі підприємство вказувало на відсутність в “Дуотрансу” належним чином завірених копій сертифікатів якості або сертифікатів відповідності на продукцію (подані лише на два тролейбуса з десяти). Та в АМКУ вказали на умови документації, якою вимагається сертифікат лише на модель і тип тролейбусу та підтвердження можливості сертифікації тролейбусів безпосередньо на момент поставки. Тож на цій підставі скаргу відхилили.

Під час процедури оскарження можливість повторного проведення тендеру допускав [2] і мер Запоріжжя Олександр Сін.

Нагадаємо, загалом участь в торгах взяло [3] шестеро учасників. Пропозиція одного з них – ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг” – була найдешевшою і становила 27,8 млн. грн. за 10 тролейбусів моделі ЛАЗ Е183А1. Втім, її відхилили як таку, що не відповідає умовам документації конкурсних торгів. Підприємство подало не діючу редакцію статуту, також не надані додаткові угоди стосовно закупівлі тролейбусів у виробника ще в 2013 році.

Власниками “Дуотранс” є дніпропетровці Дмитро Олександрович Науменко, Дмитро Рученко і Наталія Павлова.

Науменко і Павлова є також співзасновниками ЗАТ “Літан”, серед засновників якого також є директор ККП “Донелектроавтотранс” Володимир Захаров, депутат Донецької міськради від Партії регіонів. З липня 2013 року ЗАТ “Літан” перебуває в стані припинення через банкрутство.

“Літан” і створювали [4] на початку 90-х саме під дистрибуцію тролейбусів виробництва “Південмашу”. Спочатку “Літан” очолив Юрій Сичовий – син тодішнього заступника директора заводу-виробника Володимира Сичового.

Перші моделі тролейбусу Дніпро Т103 виготовлялися на “Південмаші” саме на замовлення [5] ЗАТ “Літан”. До того ж, заступником гендиректора “Південмашу” працює Науменко Олександр Федосійович. Тож з огляду на прізвище та ім’я одного з співвласників “Дуотранс” (Дмитро Олександрович Науменко) можна припустити їх родинні зв’язки.