У донецькому суді вирішили, що інформація про ціну ремонту суду загрожує життю суддівських
17.08.2015   //   175 Переглядів

Керсуд-краматорськівництво Донецького апеляційного адміністративного суду відмовилося розкривати подробиці ремонту нового офісу суду у Краматорську. Про це свідчить відповідь на інформаційний запит «Наших грошей».

Наприкінці 2014 року, після повного захоплення Донецька проросійськими бойовиками Донецький ААС було переведено до Краматорську. Тут він розмістився в муніципальній будівлі за адресою вулиця Марата, 15. Другу половину цієї будівлі займає Краматорська художня школа.

А вже весною 2015 року суд почав активно впорядковувати своє нове приміщення та територію навколо. Тротуар було замощено плиткою, навколо внутрішнього двору з’явився паркан, а посеред двора була побудована парковка та навіть дерев’яна альтанка. Причому будівництво йшло з такою швидкістю, що мешканці постраждалого від війни Краматорська могли лише заздрити.

«Наші гроші» звернулися до керівництва суди з інформаційним запитом, в якому попросили вказати підрядника ремонтних робіт та їх вартість.

Лист-відповідь на запит підписала голова суду Раїса Ханова, в якому вона відмовилася надати інформацію.

Причиною відмови було вказано, що «працівники суду, у тому числі керівництво суду, під час поїздок до своїх домівок на тимчасово окупованих територіях Донецької області вимушені перетинати блокпости незаконних озброєних формувань». А тому, розповсюдження інформації про вартість й умови ремонту нового приміщення «на даний час може зашкодити життю та здоров’ю працівників та керівництва суду».

Крім того, вказано в листі, оприлюднення цієї інформації може зашкодити розслідуванню карної справи про захоплення приміщення суду у Донецьку. Також голова суду звертає увагу на те, що підприємства, з якими суд укладав договір, не надавали згоду на розголошення конференційної інформації про себе.

У відповіді голова суду вказала, що журналіст не зазначив, з якою метою збираються дані і порадила повторно звернутися з вказаним питання після закінчення АТО. Також Ханова порадила «прийняти зазначену відповідь із порозумінням і обережно ставитися до будь-якої інформації щодо її отримання та використання стосовно фінансування суді в такий непростий час».

Згідно з планом закупівель Донецького апеляційного адміністративного суду на 2015 рік, вартість ремонту нежитлового приміщення становить 1,17 млн грн.

Залиште відповідь